home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η «Τελέσιλλα» από το Άργος στο 7ο Νικαιώτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο, τραγούδι, χορό και πολλές ευχές για άλλες χορωδιακές συναντήσεις στο μέλλον
Φωτογραφία από Νίκαια

Ένα βιβλίο είναι μια ιστορία για το μυαλό. Ένα τραγούδι είναι μια ιστορία για την ψυχή… Οι ψυχές όλων γέμισαν χαρά, εικόνες, ακούσματα το Σάββατο 27 του Μάη στο 7ο Νικαιώτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ, αφιερωμένο στα 100 χρόνια ΧΑΝ Νίκαιας και στον συνθέτη Νότη Μαυρουδή που οργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας στο Κηποθέατρο της πόλης.

Καλεσμένες αξιόλογες χορωδίες. Η παιδική και νεανική χορωδία CON ANIMA του συλλόγου Εργάνη, με πλούσια δράση και ρεπερτόριο, απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημά μας για την άρτια εκτέλεση των τραγουδιών της.

Η χορωδία Ανθούσας έντυσε τη βραδιά με τα τραγούδια της που ακούστηκαν το καθένα με μοναδικό τρόπο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ψαχνών Ευβοίας η ΕΚΦΡΑΣΗ, με πλούσια δράση ενεργοποίησης, ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης των γυναικών της ευρύτερης περιοχής, με τη χορωδία τους μας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που μας γέμισαν ελπίδα για το χορωδιακό τραγούδι.

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Choremus γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου Χορωδίας «το τραγούδι στη σχολική τάξη» με εισηγήτρια και μαέστρο την κ. Φαίδρα Γιαννέλου με σκοπό την επαφή των εκπαιδευτικών με την καλλιέργεια της φωνής και τη συμμετοχή της σε συναυλίες εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Τα τραγούδια τους με ταιριαστές εναρμονίσεις φανέρωναν τους στόχους της χορωδίας.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «Τελέσιλλα» με μαέστρο τον κ. Νίκο Καπετάνιο και στο τουμπελέκι τον κ. Τάκη Ρέντα και με τραγούδια του σινεμά ξεσήκωσαν το κοινό του θεάτρου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημά του και τα μπράβο του.

Η Χορωδία Γονέων και φίλων ΧΑΝΝ της ιστορικής χορωδίας της Νίκαιας, οικοδεσπότης της βραδιάς, έκλεισε την εκδήλωση με ένα όμορφο ποτ πουρί από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και όλοι μαζί οι χορωδοί τραγουδήσαμε «Το πρωινό τσιγάρο», αφιερωμένο στον Νότη Μαυρουδή.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο, τραγούδι, χορό και πολλές ευχές για άλλες χορωδιακές συναντήσεις στο μέλλον.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis