home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

O Ναυπλιώτης Στέλιος Περράκης επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η αναγόρευση του έγινε την Πέμπτη 11 Μαΐου στο αμφιθέατρο της παλιά Νομικής
Περράκης επίτιμος

Επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ είναι πλέον ο Ναυπλιώτης ομότιμος καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Στέλιος Περράκης.

Η αναγόρευση του έγινε την Πέμπτη 11 Μαΐου στο αμφιθέατρο της παλιά Νομικής. Την περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο της Σχολής πραγματοποίησε ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης.

Είχαν προηγηθεί οι προσφωνήσεις του κου Μάρη, του κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, καθηγητή Γεωργίου Σαραφόπουλου και του προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, καθηγητή Περικλή Πολυζωϊδη. Έπαινο ανέγνωσε προς τον τιμώμενο καθηγητή ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Σωτήρης Σέρμπος. Στη συνέχεια έπαιξε βίντεο με φωτογραφίες από την ζωή και την ακαδημαϊκή πορεία του κου Περράκη, ο οποίος συγκινήθηκε.

Ο τιμώμενος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η Αξιοπρέπεια ως ηθικό και δικαιικό πρόταγμα: Από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στα Δικαιώματα των Ευάλωτων Προσώπων και ο ρόλος της Διεθνούς Δικαιοταξίας». Ο ίδιος έχει ζήσει την Κομοτηνή μέσω της Νομικής πριν πολλά χρόνια και έτσι είχε πολύ ζωντανές μνήμες από εκείνη την εποχή και έκανε μια μικρή αναδρομή πριν το κυρίως μέρος της ομιλίας του.

Η Κομοτηνή όπως είπε ήταν μια από τις πόλεις που σημάδεψε την ζωή του. «Δυστυχώς πέρασα Θράκη, ΔΠΘ. Σατίριζε ο Λάκης Λαζόπουλος εδώ έξω. Ευτύχησα να φτάσω στο ΔΠΘ στη Νομική, την χρονιά που τελείωνε η πρώτη φουρνιά» είπε, ενώ ενημέρωσε ότι υπηρέτησε συνολικά 16 χρόνια τη Νομική και το ΔΠΘ.

Για την αναγόρευση απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η οποία έγινε γνωστή σήμερα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis