home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ελαιόλαδο: Νέο deal με 6 ευρώ στη Μεσσηνία – Τι περιμένουν στη Λακωνία και δεν πουλάνε

Οι παραγωγοί βδομάδα με βδομάδα έχουν περιθώριο να ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους, ελπίζοντας ότι μπορεί να φθάσουν ακόμα και τα 7 ευρώ το κιλό
Ελαιόλαδο (2)

Με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανώτατης ποιότητας πλέον να λιγοστεύει, όσοι έκαναν τα κουμάντα τους και κράτησαν καλές ποσότητες αρχίζουν και πουλάνε με το σταγονόμετρο, καθώς βλέπουν ότι βδομάδα με βδομάδα έχουν περιθώριο να ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους, ελπίζοντας ότι μπορεί να φθάσουν ακόμα και τα 7 ευρώ το κιλό!

Οι συνεταιρισμοί στην Πελοπόννησο που έχουν κρατήσει ακόμα ποσότητες κρατούν στάση αναμονής, ιδίως στη Λακωνία. Ως προς την παραγωγή, στις περισσότερες περιοχές η εικόνα μέχρι στιγμής είναι από ικανοποιητική έως εξαιρετική.

Νέα συμφωνία στα 6 ευρώ στη Μεσσηνία

Ακόμα μια πράξη που πραγματοποιήθηκε στα 6 ευρώ επετεύχθη από την Ομάδα Παραγωγών του Συνεταιρισμού «Νηλέας» στη Δυτική Μεσσηνία.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Πού οφείλεται η έλλειψη πράξεων στη Λακωνία

Σιγή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Λακωνία. Οι γνώστες της αγοράς αποδίδουν την έλλειψη πράξεων σε δύο παράγοντες κυρίως: Ο πρώτος είναι ότι οι ποσότητες λιγοστεύουν, ωστόσο η κύρια αιτία είναι ότι όσοι «προνομιούχοι» διαθέτουν πλέον έξτρα παρθένο τριών και τεσσάρων γραμμών, απλώς… δεν πουλάνε.

Όπως δήλωσε στο ypaithros.gr ο πρόεδρος της ΚΑΣΕΛΛ, Νίκος Γραμματικάκης, «ακόμη δεν έχουν περάσει στο ράφι οι τιμές από τα 6 ευρώ και πάνω. Ίσως τις δούμε διεθνώς σε περίπου έναν μήνα. Έχουμε δει στο παρελθόν μεγάλες… συντριβές στην τιμή παραγωγού, όπως πριν από μια εικοσαετία. Δεν πουλάνε όσοι έχουν καλό λάδι, χρειάζεται προσοχή γιατί πλέον έχει ξεφύγει η κατάσταση. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή της Ισπανίας, οι αναμενόμενες ποσότητες του χρόνου θα είναι μειωμένες. Επομένως και η επόμενη χρονιά είναι πιθανόν να έχει θετικό πρόσημο για τους παραγωγούς».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βλαχιώτη, Παναγιώτης Βαρελάς, σχολίασε στην «ΥΧ» τα τελευταία δεδομένα στην αγορά: «Πραγματικά έχει χαθεί η μπάλα. Εμείς προς το παρόν γνωρίζουμε ότι η τιμή εκκίνησης βρίσκεται στα 6,10. Όταν μας γίνει προσφορά, θα ενημερώσουμε τους παραγωγούς και εκείνοι θα αποφασίσουν. Αν τυχόν υπάρξει μείωση της τιμής θα το γνωστοποιήσουμε στα μέλη μας, αν και δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, το αντίθετο ισχύει. Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, επικρατεί αισιοδοξία και για τη νέα παραγωγή».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να προσέξουν το γλοιοσπόριο για να μην υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις, όπως φέτος σε ορισμένους ελαιώνες, που είχε ως συνέπεια να χαθούν πολύτιμα έσοδα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis