home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαFeatured

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα την δημόσια υγεία

Τι σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στο 16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο, στην Καλαμάτα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρέτισε -χθες το απόγευμα, Τετάρτη 17 Μαΐου, στην Καλαμάτα- τις εργασίες του τετραήμερου 16ου Πανελλήνιου Επιστημονικού και Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου που ξεκίνησαν χθες και το οποίο διοργανώνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας), με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η πρόσφατη πανδημία απέδειξε στην πράξη πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος των νοσηλευτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και επομένως τους οφείλεται να εισπράττουν -για την πολύπλευρη συνεισφορά τους- την αναγνώριση, ηθική και υλική, όπως τους αρμόζει”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης.

16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο
16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο // ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ακόμα, εξέφρασε ευχαριστίες για την προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού -τόσο στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και εν γένει- επισημαίνοντας την ανάγκη για την συνεχή επιμόρφωσή τους σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλυφθεί το έδαφος ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι και σήμερα πολύς κόσμος από αυτή υποχρεώνεται να μεταβαίνει στην Αθήνα για να τακτοποιήσει θέματα υγείας:

Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον -και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχει υπάρξει η διαπίστωση ότι πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα στον τομέα της υγείας” επισήμανε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα:

“Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίξαμε το ΕΣΥ με πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού ενώ ενισχύσαμε τις δημόσιες δομές υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, εδώ στη πόλη της Καλαμάτας για το Γενικό Νοσοκομείο υπάρχει συνολική πίστωση 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσφατα παραδόθηκε το έργο αναδιάρθρωσης του ΤΕΠ στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι αποτελεί σημαντική εξέλιξη η συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, παρατηρώντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στέκεται πάντα δίπλα στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας ως αρωγός.

Χαιρετισμό στο συνέδριο, εξ άλλου, απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Άγγελος Χρονάς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button