home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Άργος: Δείτε την ταινία animation των Εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου που βγήκε πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό

Οι μαθητές ζωντάνεψαν την Guernica του Picasso και απέσπασαν το 1ο βραβείο στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;»

Επιτυχία για τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου στο Άργος, καθώς η animation ταινία με τίτλο «Όχι. Εσείς! – Ζωντανεύοντας την Guernica του Picasso» που δημιούργησαν οι μαθητές των Δ’ ως Στ’ τάξεων με τη συνδρομή των δασκάλων τους, κατάφερε να αποσπάσει το 1ο βραβείο στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;» που οργανώνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Οι μαθητές των τάξεων Δ’ ως Στ’ του σχολείου μυήθηκαν στην τεχνική, τα εργαλεία και τα στάδια ενός εργαστηρίου stop motion ζωντανεύοντας μορφές από τον εμβληματικό πίνακα Guernica του Picasso.

Αντιπολεμικό μήνυμα

Δημιούργησαν το σενάριο και το σκηνικό ενός βίντεο κινούμενης εικόνας ενώ στη συνέχεια έγιναν τα γυρίσματα, η ηχοληψία και το μοντάζ του βίντεο υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Αλεξάκη της ομάδας AnimaPhile και της θεατρολόγου του σχολείου Αγλαΐας Τζόκα. Το μήνυμα αντιπολεμικό.

Οι ώρες που επένδυσαν οι μαθητές ήταν πολλές συνειδητοποιώντας πόσο σύνθετη αλλά και μαγική είναι η διαδικασία του stop motion.

Η υπόθεση της ταινίας

Το φερόμενο επεισόδιο στο ατελιέ του Picasso στο Παρίσι όπου ένας αξιωματικός της Γκεστάπο δείχνοντας μια φωτογραφία της Guernica, που είχε εκτεθεί το 1937 στο περίπτερο της Ισπανικής Δημοκρατίας στην Διεθνή Έκθεση στο Παρίσι, τον ρώτησε αν έχει κάνει ο ίδιος αυτό το έργο.

Ο Picasso φέρεται να απάντησε «Όχι. Εσείς!»

  • Συμμετέχοντες μαθητές: 25
  • Διάρκεια: 1:40 λεπτά, 2:30 μαζί με το συνοδευτικό βίντεο στο τέλος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button