home design 800x400
home design 1170Χ320

Ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ που ήρθε στην Ελλάδα;

Γήπεδο ποδοσφαίρου

Από τα ελληνικά γήπεδα έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Άλλοι για τη θέση του τερματοφύλακα που κατέβαζαν τα ρολά, άλλοι επιθετικοί με πολλά γκολ ή ακόμη και αέρινα εξτρέμ που έθελγαν με τις εμφανίσεις τους και ενθουσίαζαν το κοινό στις κερκίδες. Υπήρξαν όμως και κεντρικοί αμυντικοί που κέρδισαν με το δυναμισμό τους και το ήθος τους το σεβασμό όλων των οπαδών. Πρόκειται για προσωπικότητες που οργάνωναν άψογα την υπόλοιπη άμυνα. Στο bwin News ξεχωρίσαμε έξι ξένους στόπερ που έκαναν τη διαφορά και αποθεώθηκαν!

Ρενέ Χένρικσεν

Για αρκετό κόσμο, ο Ρενέ Χένρικσεν είναι ο κορυφαίος Σκανδιναβός που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα. Αγωνίστηκε μονάχα σε δύο ομάδες στην καριέρα του, την Ακαντέμισκ στην Κοπεγχάγη (1988-1999) και τον Παναθηναϊκό. Ήρθε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1999 και έμεινε για έξι χρόνια.

Τρομερός κεντρικός αμυντικός, ξεχώριζε για την αντίληψή του και την τεχνική του. Καθοριστικός στο νταμπλ του 2004, αλλά και τις δύο μεγάλες πορείες στην Ευρώπη, καθώς τη σεζόν 2001/02 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League με τη σεζόν και την επομένη έως την οχτάδα του Κυπέλλου UEFA. Το 2000 αναδείχθηκε κορυφαίος Δανός παίκτης της χρονιάς, ενώ με την Εθνική του είχε 66 συμμετοχές (τις 25 ως αρχηγός), παίρνοντας μέρος σε δυο Παγκόσμια Κύπελλα (1998 & 2002) και σε δυο EURO (2000 & 2004).

Κάρλος Γκαμάρα

Πιθανώς και το κορυφαίο στόπερ που έχει αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να τον κρατήσει παραπάνω από ένα χρόνο. Ο Κάρλος Γκαμάρα ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, ήταν ένα σύγχρονο στόπερ. Ηγέτης στην άμυνα, άρτιες τοποθετήσεις, αλάνθαστος στο build up και αρκετά καλός στον αέρα. Η ΑΕΚ τον είχε αποκτήσει υπό την μορφή δανεισμό από τη Φλαμένγκο, στην οποία επέστρεψε στο τέλος του έτους. Εκείνη τη χρονιά, η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ έχασε στις λεπτομέρειες το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Μετέπειτα, ο Κάρλος έκανε το μεγάλο βήμα για την Ίντερ, με την οποία πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα, ενώ έφτασε να φοράει το περιβραχιόνιο της Εθνικής Παραγουάης.

Μπρούνο Άλβες

Όπως και ο Κάρλος Γκαμάρα, έτσι και ο Μπρούνο Άλβες, είναι ένας σπουδαίος στόπερ που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ, αγωνιζόμενος βέβαια μονάχα για ένα χρόνο. Τον είχε πάρει ο Φερνάντο Σάντος από την Πόρτο με τη μορφή δανεισμού, όπως και τον Πάουλο Ασουνσάο. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις με την ΑΕΚ και στη συνέχεια έκαναν σπουδαία καριέρα. Ο Μπρούνο Άλβες, όντας ένας εξαιρετικά aggresive αμυντικός και εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, αγωνίστηκε μετέπειτα με τη φανέλα της Πόρτο, της Ζενίτ, της Εθνικής Πορτογαλίας, ενώ είχε σημαντικό πέρασμα και από τα γήπεδα της Ιταλίας.

Ούλοφ Μέλμπεργκ

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα είναι αυτό του Ούλοφ Μέλμπεργκ. Ένας ποδοσφαιριστής με θητείας σε Ισπανία και Αγγλία, κατάφερε να ξεχωρίσει για τη μαχητικότητά του. Στην Άστον Βίλα αγαπήθηκε από τον κόσμο, όντας μία επταετία στον σύλλογο, πριν πραγματοποιήσει μεταγραφή – καριέρας στην Γιουβέντους, στην οποία έμεινε μονάχα ένα χρόνο. Ο Ολυμπιακός τότε κινήθηκε αστραπιαία, υπέγραψε τον Σουηδό και τον έκανε ηγέτη. Στον Πειραιά ο Μέλμπεργκ μέτρησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, καθώς και άπειρο σεβασμό. Ηγετικός αμυντικός, που μπορούσε να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 106 παιχνίδια και σκόραρε εννέα φορές, ενώ με 117 εμφανίσεις (και 8 γκολ) στην εθνική Σουηδίας, είναι στο Top 10 με διεθνείς συμμετοχές

Ιβάν Μαρκάνο

Μπορεί να μην αγωνίστηκε αρκετά χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακόυ, όμως κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε εισηγηθεί το δανεισμό του από τη Βιγιαρεάλ τη σεζόν 2011-2012 και ο ίδιος αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή. Άρτιος στο ψηλό παιχνίδι, αποτελεσματικός στο build up, αποτέλεσε παίκτη – κλειδί για το νταμπλ εκείνης της σεζόν. Τον Ιανουάριο του 2014 επέστρεψε στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν για έξι μήνες, έπειτα από εισήγηση του Μίτσελ. Στο δεύτερο πέρασμά του κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Μπορεί να μη… θάμπωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, όμως πέρασε στην ιστορία, ως ένα από τα μεγάλα στόπερ που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα.

Γκόρντον Σίλντενφελντ

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του ΠΑΟΚ, έμεινε μονάχα ένα εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη, με το δανεισμό του να ολοκληρώνεται και να μην ανανεώνεται. Εν συνεχεία όμως ήρθε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού για δύο έτη (2013-2015), κατακτώντας ένα Κύπελλο με τους «πράσινους». Μπορεί οι επιτυχίες της ομάδας να μην ήταν πολλές, ο Κροάτης όμως άφησε το στίγμα του, όντας ένας αμυντικός με δυναμισμό, αντίληψη, που πάντα έβαζε τα πόδια του στη φωτιά. Ο Κροάτης αμυντικός πραγματοποίησε 57 εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, πέτυχε δυο γκολ και ήταν στους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis