home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο Σκέρτσος, το Ναύπλιο και η παραμεθόριος – Ξανά στο προσκήνιο η έλλειψη παιδιάτρων

Ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγιναν τρεις προσλήψεις, αυτή τη στιγμή υπάρχει από ένας γιατρός στο νοσοκομείο Ναυπλίου και Άργους μέσα στην εβδομάδα
Νοσοκομείο Ναυπλίου

Τραγικές είναι οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Ναυπλίου και δη στο παιδιατρικό τμήμα, όπως κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγιναν τρεις προσλήψεις, αυτή τη στιγμή υπάρχει από ένας γιατρός στο νοσοκομείο Ναυπλίου και Άργους μέσα στην εβδομάδα, ενώ τα σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανένας. Μάλιστα, πρόσφατα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Άργους ένα μωράκι 14 μηνών, όπου εκεί δεν υπήρχε γιατρός.

Έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το μωρό τους σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Οι κάτοικοι ζητούν την επάνδρωση των νοσοκομείων, με τον κ. Κουβαρά να τονίζει, πως «χρειάζεται άμεσα να προσληφθούν τρεις με τέσσερις γιατρούς στο Ναύπλιο, καθώς μιλάμε για περιοχή που υπάρχουν 60 χιλιάδες κάτοικοι και τα τριήμερα βυθιζόμαστε από κόσμο».

Τι απάντησε ο Σκέρτσος

Η καταγγελία έγινε ενώ στο πάνελ βρισκόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ανέφερε: «Κατά την διάρκεια της πανδημίας κάναμε πάνω από 15 χιλιάδες προσλήψεις. Μιλάμε για ένα σύστημα υγείας που είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, έχει κενά σε διάφορες περιοχές. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε ειδικά μισθολογικά κίνητρα και πρόσθετους μισθούς».

Ο κος Σκέρτσος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα οικονομικά κίνητρα που δίνει το Κράτος για να πάνε γιατροί σε παραμεθόριες περιοχές, αν και η συζήτηση αφορούσε το Ναύπλιο που είναι μία πόλη σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis