home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαίμαργη φώκια τράβηξε τα βλέμματα στον Κορινθιακό (Βίντεο)

Το θηλαστικό των φωκίδων αφού έχει φθάσει κοντά στη βάρκα των ψαράδων, αρπάζει ένα μεγάλο ψάρι και το καταβροχθίζει μπροστά τους
Φώκια

Μια λαίμαργη φώκια κατέγραψε ο Παναγιώτης Γκοτσούλιας, καθώς ψάρευε στο Αλεποχώρι του Κορινθιακού Κόλπου. Το θηλαστικό των φωκίδων αφού έχει φθάσει κοντά στη βάρκα των αλιέων, αρπάζει ένα μεγάλο ψάρι και το καταβροχθίζει μπροστά τους. Εκείνοι δεν χάνουν την ευκαιρία να καταγράψουν σε βίντεο το συμβάν που κάθε άλλο παρά συχνό είναι.

Η εμβληματική για τη θάλασσά μας Μεσογειακή φώκια, είναι ένα ντροπαλό, παράκτιο ζώο με ιδιαίτερη αγάπη σε υποβρύχιες σπηλιές και απομονωμένες παραλίες, καθώς εκεί γεννά και θηλάζει τα μικρά της. Μπορεί να κολυμπήσει πολύ μεγάλες αποστάσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, ενώ καταδύεται στα 170 μέτρα, αναζητώντας ψάρια και κατά κύριο λόγο χταπόδια, που είναι η αγαπημένη της τροφή.

Τρέφεται με όλα τα είδη ψαριών και κεφαλόποδων που υπάρχουν στην περιοχή όπου ζει. Υπολογίζεται ότι μια ενήλικη φώκια καταναλώνει ημερησίως το 5 – 10% του σωματικού βάρους της. Για να εξασφαλίσει την τροφή της, επιτίθεται σε δίχτυα, ακολουθεί μεταναστευτικά είδη ψαριών, αλλά και ψαρόβαρκες.

Βίντεο: Fishing in Greece

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis