home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Γηροκομείο Άργους: Στο στόχαστρο ο Γκαβούνος – Είναι σύννομη η προεδρία του;

Οι αιτιάσεις για την εκλογή του σε σχέση με το καταστατικό - Τι απαντά ο πρόεδρος του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου «η Αγία Αικατερίνη»

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου «η Αγία Αικατερίνη» Νίκου Γκαβούνου και δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Αφορμή στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο γηροκομείο Άργους. Πέτρα του σκανδάλου έχει γίνει το αν η προεδρία Γκαβούνου είναι σύμφωνη με το καταστατικό του Ιδρύματος ή όχι.

Η επιστολή Γκαβούνου

Ο Νίκος Γκαβούνος σε σχετική επιστολή του προτρέπει όσους αντιδρούν να ακολουθήσουν τη νομική οδό αντί αυτής των social media:

«Σχετικά με τη γενική συνέλευση του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου «η Αγία Αικατερίνη», για τον οποίο ουδέποτε έως σήμερα οι «καταγγέλλοντες» είχαν ενδιαφερθεί, κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι ασχολούνται για ψηφοθηρικούς λόγους .

Εκλέγομαι και προσφέρω ως μέλος του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου «η Αγία Αικατερίνη» πέραν της δεκαετίας έχοντας θητεύσει και ως αντιπρόεδρος αυτού. Μία εκ των δράσεων του εν λόγω χριστιανικού φιλανθρωπικού σωματείου είναι και η λειτουργία του οίκου ευγηρίας.

Προφανώς ορισμένοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τους σκοπούς του σωματείου αλλά και πώς να εμπεδώσουν τους κοινωνικούς σκοπούς του ομίλου (και όχι τους πολιτικούς σκοπούς!!) αφού δεν μας είχαν τιμήσει ουδέποτε με την παρουσία τους ούτε καν στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου κατά τις οποίες εξελέγην νομίμως το νέο εν ενεργεία Διοικητικό Συμβούλιο.

Η τροποποίηση του καταστατικού είναι επιβεβλημένη καθώς το ισχύον είναι παρωχημένο και απαιτείται η επικαιροποίηση του. Τους υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι κατά το παρελθόν έχουν θητεύσει και ως μέλη και ως πρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, άτομα ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά τότε δεν είχαν προβάλει τα ίδια περί ακυρότητας επιχειρήματα ούτε είχαν δείξει το ίδιο ενδιαφέρον!!

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα μόνη αρμόδια να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη και όχι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γίνονται τόπος διαστρεβλωτικών και ψευδών ανακοινώσεων χάριν εντυπωσιασμού και άγρας ψήφων.

Τους καλώ λοιπόν να απευθυνθούν στην δικαιοσύνη για να δούμε εάν οι ισχυρισμοί τους είναι αληθείς (που δεν είναι!!!) και να σταματήσουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο.

Στην μέχρι τώρα, λίγων μηνών, θητεία μου ως πρόεδρος, έχω παρουσιάσει θετικό έργο, που έχει βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τροφίμους και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος του οποίου αυτοί και η παρέα τους δεν στήριξαν με την ψήφο τους την τροποποίηση του καταστατικού, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα που ήταν 38 ΝΑΙ και 26 ΟΧΙ σπέρνοντας τον διχασμό μέσα στα μέλη.

Δεν πρόκειται να τους επιτρέψω να δημιουργήσουν πρόβλημα σε αυτόν τον όμιλο που τόσα χρόνια έχουν στηρίξει επιφανείς Αργείοι έχοντας αναπτύξει τεράστιο κοινωνικό έργο, μόνο και επειδή θέλουν με τον τρόπο αυτόν να αναδειχθούν».

Παράταξη Mαλτέζου: Άκυρο στην προσπάθεια άλωσης του Γηροκομείου Άργους

Η δημοτική παράταξη Άργους-Μυκηνών «Πρωτοβουλία», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μαλτέζο σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Από 1η Ιανουαρίου 2023 το Γηροκομείο Άργους διοικείται από νέο Δ.Σ.

Πρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκαβούνος, κόντρα στο καταστατικό του ιδρύματος που απαγορεύει αιρετούς να συμμετέχουν στην διοίκηση του Γηροκομείου.

Σήμερα, 14 Μαΐου, σε Γενική Συνέλευση του Γηροκομείου προσπάθησαν να εγκρίνουν τροποποίηση του Καταστατικού του Φιλανθρωπικού Ομίλου με κύρια αλλαγή τη δυνατότητα αιρετών του Δήμου να παίρνουν τη διοίκηση του Γηροκομείου.(!)

Αργείτες μέλη της Γενικής Συνέλευσης αλλά και μέλη της “Πρωτοβουλίας” ήταν εκεί και εξήγησαν στους υπολοίπους τι επιδιώκεται.

Η επιδιωκόμενη Τροποποίηση του Καταστατικού ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Ζήτημα εγείρεται πλέον με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τους τελευταίου 5 μήνες από το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο. Θα πράξουμε τα νόμιμα και θα ενημερώσουμε άμεσα τα εποπτικά όργανα.

Το Γηροκομείο Άργους έχει φτιαχτεί από τον κόπο, τις προσπάθειες και το υστέρημα των δωρητών, τις περιουσίες των τροφίμων αλλά και όλων των Αργείων πολιτών. Δεν υπήρχαν άλλοι, πλην των δημοτικών συμβούλων, ικανοί να προσφέρουν ως Διοίκηση του Γηροκομείου; Σώνει και καλά θα πρέπει η φιλοξενία των τροφίμων και η συνεννόηση με τους οικείους τους να αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής με τη Δημοτική Αρχή; Και το θυμήθηκαν άραγε αυτό λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, βάζοντας εκ των εμπίστων του Δημάρχου, Νίκο Γκαβούνο ως Πρόεδρο του Γηροκομείου αν και τούτο ρητά απαγορεύεται από το Καταστατικό;

Είναι ευτυχές που μία τέτοια τροποποίηση καταστατικού δεν πέρασε και θα πρέπει να καταλάβουν στον δήμο Άργους Μυκηνών ότι πλέον ελέγχονται.

Δεν θα είναι τα πάντα έρμαιο της παρεούλας του Δημάρχου».

«Συμφωνία Δημιουργίας»: Έκπτωτος πρόεδρος ο κ. Γκαβούνος

Η δημοτική παράταξη Άργους-Μυκηνών «Συμφωνία Δημιουργίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου σημειώνει:

«Στις 24 Απριλίου 2023 το μέλος της παράταξής μας κα Βαλεντίνα Ρούσσου ανέδειξε το θέμα του ασυμβίβαστου του Προέδρου του Γηροκομείου Άργους με οποιαδήποτε πολιτική θέση, και με τον τρόπο αυτό ανάγκασε τον Πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Γκαβούνο να συγκαλέσει εκλογική διαδικασία-γενική συνέλευση-για την τροποποίηση του καταστατικού του γηροκομείου Άργους, έτσι ώστε να ξεπεράσει το προσωπικό του κώλυμα λόγω της ιδιότητας του ως Δημοτικού Συμβούλου.

Σήμερα 14 Μαΐου 2023 σχεδόν ένα μήνα μετά, η προσπάθεια του κ. Γκαβούνου για την τροποποίηση του καταστατικού απέτυχε, η εκλογική διαδικασία που προκάλεσε δεν του βγήκε.

Περιμένουμε σήμερα την παραίτηση του έκπτωτου προέδρου του Γηροκομείου Άργους κ. Γκαβούνου.

Ο κ. Μαλτέζος από την πλευρά του, αμέτοχος μέχρι σήμερα σπεύδει σχεδόν ένα μήνα μετά να αναδείξει το θέμα λες και μέχρι σήμερα είχε νοιαστεί, κακή αντιγραφή πάλι!!!
Παραθέτουμε την ανάρτηση της κ. Βαλεντίνας Ρούσσου στο facebook:
Σύμφωνα με το άρθρο 42 του καταστατικού του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου ”Αγία Αικατερίνη”, που υπάγεται το Γηροκομείο Άργους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή προσώπων που πολιτεύονται.

Το άρθρο αυτό υπο την σημερινή διοίκηση του Νίκου Γκαβούνου καταστρατηγείται κατάφωρα υπο την ανοχή της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να μην αφήσω το Γηροκομείο έρμαιο στα χέρια ανθρώπων με αμφιλεγόμενες επιδιώξεις και σκοπούς.

Κάποιος με συμβούλεψε να ”κοιτάξω την δουλίτσα μου” και να σιωπήσω!

Κε Γαλάνη σας απαντώ και δημόσια ότι ως γιατρός και ως άνθρωπος η φροντίδα των γερόντων που η ζωή τους φέρθηκε τόσο άδικα ήταν μέρος της δουλειάς μου και την έκανα καλά , σωστά, με αγάπη για αυτούς τους ανθρώπους και ας κατηγορήθηκα για το αντίθετο. Την συνείδηση μου την έχω ήσυχη, εσείς;;;

Δεν θα σιωπήσω και ας υποστώ τις συνέπειες.

Τώρα ο Γκαβούνος ετοιμάζει γενική συνέλευση για να αλλάξει το άρθρο – που πήγα και εγώ και το ανακάλυψα;;;;- που δεν τον βολεύει και ενδεχομένως να τα καταφέρει. Έχει μαζέψει πολλά ένσημα σε τέτοιου είδους πολιτικές.

Αν τα καταφέρει θα έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης.

Πρωτίστως το Δ.Σ. του Γηροκομείου που ενώ έχει την δικαιοδοσία να τον παύσει από τα καθήκοντα του, δεν το κάνει καταστρατηγώντας το καταστατικό και μετά όλοι εμείς που κοιτάμε την δουλίτσα μας και δεν μιλάμε».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button