home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαθητές από την Ευξεινούπολη σε Ναύπλιο και Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης Μαγνησίας ολοκλήρωσε το Πολιτιστικό του Πρόγραμμα
Εκδρομή Ευξεινούπολη

Το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης Μαγνησίας ολοκλήρωσε το Πολιτιστικό του Πρόγραμμα πραγματοποιώντας εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Οι μαθητές της Α’ και Β΄ Γυμνασίου και οι συνοδοί καθηγητές τους επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, γνώρισαν το Βουλευτικό (πρώην Τζαμί) που λειτούργησε ως το πρώτο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί ήταν οι ναοί του Αγ. Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας και του Αγ. Γεωργίου στον οποίο θαυμασμό προκάλεσε η τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου, αντίγραφο του έργου του Leonardo Da Vinci. Στο Ενετικό κάστρο του Παλαμηδίου οι μαθητές είδαν τη φυλακή του Κολοκοτρώνη.

H επίσκεψη στο Ασκληπιείο και στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ήταν η επόμενη στάση τους. Στον χώρο του θεάτρου οι μαθητές βιωματικά προσέγγισαν έναν χώρο ψυχικής ανάτασης και «δοκίμασαν» με την καθοδήγηση της ξεναγού την τέλεια ακουστική του χώρου. Η περιήγησή τους ολοκληρώθηκε στον χώρο της Νέας Επιδαύρου όπου συνήλθε η Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων. Εκεί ξεναγηθήκαν στον εξωτερικό χώρο όπου υπάρχει η αναθηματική στήλη κατασκευασμένη από τον Τσίλλερ με χρήματα του ευεργέτη Συγγρού και στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου που λειτουργεί ως Μουσείο.

Συνοδοί καθηγητές: Τζαφλέρης Γεώργιος, Τσιαμανή Ελένη, Δρόσου Μάρθα, Πετρά Ευαγγελία και Σταυραντώνη Μαρία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis