home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ερωτήματα Ορφανού για την καθημερινότητα των ΑμεΑ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» απευθύνεται προς το δήμαρχο Ναυπλιέων
Αμαξίδιο ΑμεΑ

Ερωτήματα προς τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την καθημερινότητα των ΑμεΑ στον Δήμο Ναυπλιέων απευθύνει ο Δημήτρης Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της κας Χρονοπούλου που χρόνια τώρα προάγει το έργο των ΑΜΕΑ & προωθεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους!

Είναι ευκαιρία τώρα βεβαίως κ. Δήμαρχε, αφού όμορφα φωτογραφηθήκατε και μας συγκινήσατε όλους, να μας απαντήσετε κιόλας που ήσασταν για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα όλα αυτά τα 11 χρόνια που είστε Δήμαρχος στον τόπο μας!

Πολύ βολικό πλησιάζοντας στις εκλογές σιγά σιγά να θυμάστε να ευαισθητοποιηθείτε!

Σχεδόν στρατηγικό, αν όχι κωμικό!

Ευτυχώς για μας και για όλους τους δημότες, τα ανύπαρκτα πεπραγμένα σας μιλάνε από μόνα τους!

Σας τα απαριθμούμε ένα-ένα για να μπορείτε να απαντήσετε. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή στα τόσα ερωτήματα να λάβουμε απαντήσεις.

Είναι φιλικό προς τα ΑΜΕΑ το Βουλευτικό; Το μόνο κτίριο όπου γίνονται σημαντικές και μη εκδηλώσεις της πόλης μας, απέχει κατά πολύ από προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ. Κάθε φορά που κάποιος θα σας ακούσει στο βήμα, θα υμνήσετε την Πρώτη Βουλή των Ελλήνων!

Και σας ερωτώ!

Είναι φιλική προς τα ΑΜΕΑ η Πρώτη Βουλή;

Ας μην θυμίσουμε βέβαια στους πολίτες της πόλης μας, ότι 12 χρόνια δεν καταφέρατε να φτιάξετε ΟΥΤΕ ΕΝΑ συνεδριακό κέντρο, όπου θα στεγάζει τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Είστε τσακωμένος με τα έργα.

Όλοι το ξέρουν αυτό.

Το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων», όπως ανακοινώσατε στις 21 Ιανουαρίου 2022, προέβλεπε μεταξύ των 36 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων και 2 ηλεκτρικά ποδήλατα ΑΜΕΑ! ΚΑΝΕΝΑ από τα 38 ποδήλατα δεν παραδόθηκαν ΠΟΤΕ από την δημοτική αρχή στους πολίτες! Έμεινε και αυτό στις ανακοινώσεις, στις οποίες ομολογουμένως είστε πολύ καλός! Εκεί που νομίζετε μάλλον σαν Δημοτική αρχή ότι κερδίζονται οι εντυπώσεις.

Αποτύχατε να μεριμνήσετε ακόμα και στο κολυμβητήριο Ναυπλίου κ. Δήμαρχε! Με ιδιωτική πρωτοβουλία ήταν που τοποθετήθηκε αναβατόριο προκειμένου να γίνει φιλική προς και στην διάθεση των ΑΜΕΑ η πισίνα του κολυμβητηρίου.

Να σταθούμε και στο θέμα των Δημοσίων Τουαλετών, ή πάντα ήταν για σας πολυτέλεια; Αν αναλογιστεί κανείς πως σε πρόσφατη ραδιοφωνική σας συνέντευξη είπατε πως δεν είναι απαραίτητες γιατί το Ναύπλιο έχει πολλούς χώρους εστίασης και αυτό συνάμα καλύπτει τις ανάγκες των τουριστών, καταλαβαίνει κανείς με τι μυαλά θέλετε να διεκδικήσετε για ακόμα μια φορά τη Δημαρχεία. Άραγε καλύπτει και των Ανθρώπων με κινητικά προβλήματα αυτό το σκεπτικό; Θα σας προτρέπαμε να βγείτε λίγο έξω από το γραφείο σας και να επισκεφθείτε κι άλλες πόλεις, τόσο της Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό.

Αν δεν έχετε πάρει χαμπάρι, να σας πούμε πως πλέον οι έξυπνες πόλεις και οι φιλικές σε προσβασιμότητα, είναι προαπαιτούμενο, όχι εναλλακτική. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Ναύπλιο!

Και μιας και αναφέραμε άλλες πόλεις…

Να μιλήσουμε και για ιδιωτικές πρωτοβουλίες κ. Δήμαρχε;

Για εκείνες τις πρωτοβουλίες που σώζουν την ανεπάρκεια σας;

Που καλείστε σαν αρμόδιος και μέσα από φωτογραφίες καρπώνεστε το «έργο» τους;

Σε τι αναφερόμαστε;

Στην παιδική χαρά για ΑΜΕΑ στο Ναύπλιο που υλοποιήθηκε από το AHEPA Maritime Chapter!

Στο SeaAccess®, έναν μηχανισμό που λύνει τα χέρια σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και έτσι μπορούν να χαρούν την θάλασσα.

Τέλος, ας ανατρέξουμε στη δήλωση της Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ, όπου έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 2020! Δεν επιλέγουμε τυχαία αυτή την ημερομηνία!

Χαρακτηριστικά δηλώνει:

«Στο Δήμο Ναυπλιέων, η σημερινή διοίκηση του ΔΟΠΠΑΤ καταβάλλει σημαντική προσπάθεια, να αρθούν κάποια από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε κάθε βήμα τους τα άτομα με αναπηρία, κυρίως σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα σε δημόσια κτίρια πολιτισμού και βέβαια στην άθληση και στην ψυχαγωγία.»

Αφήνω στην κρίση των πολιτών τη δήλωση αυτή.

Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis