home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Ερυθρός Σταυρός στήνει ιατρεία πρώτων βοηθειών σε Μυκήνες και Επίδαυρο

Η συνεργασία ΥΠΠΟΑ και ΕΕΣ περιλαμβάνει την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε δέκα αρχαιολογικούς χώρους
Μυκήνες Επίδαυρος

Συνάντηση για τη συνέχιση της ήδη τετράχρονης συνεργασίας τους είχαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Υποστράτηγος ε/α Αντώνης Αυγερινός.

Ο ΕΕΣ, τον Ιούλιο 2019, είχε αμέσως ανταποκριθεί στο αίτημα της Λίνας Μενδώνη για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε Μυκήνες και Επίδαυρο, στην Αργολίδα.

Η συνεργασία ΥΠΠΟΑ και ΕΕΣ επισφραγίστηκε τώρα με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας περιλαμβάνοντας την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε δέκα αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη Αθηνών, Κνωσό, Μυκήνες, Δελφούς, Επίδαυρο, Σούνιο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Κόρινθο, Μυστρά, Ακρόπολη Λίνδου.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Για το Υπουργείο Πολιτισμού είναι σημαντικό ότι η εξασφαλίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους, υψηλής επισκεψιμότητας, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας των επισκεπτών τους, από τους εξαιρετικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους εθελοντές, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρέπει να σημειώσω ότι σε κάποιες –ευτυχώς λίγες- περιπτώσεις η άμεση παρέμβαση, η γνώση και η εμπειρία των ερυθροσταυρητών έσωσε ανθρώπινες ζωές».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis