home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Δημοκρατία: Το άγχος των υποψηφίων στην Αργολίδα

Θα μπορέσουν οι νέοι υποψήφιοι να πετύχουν ανατροπή σκηνικού;
εκλογές νέα δημοκρατία

Το πλήρες ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 αποτελείται από αξιόλογα στελέχη, με επαγγελματική καταξίωση στην Αργολίδα, όντας ανανεωμένο κατά τα 2/5.

Εκτός από τον Γιάννη Ανδριανό, στο νομό θα είναι υποψήφιοι οι Γεώργιος Δωροβίνης και Ιωάννης Μπούνος που μπαίνουν για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού, μην έχοντας προηγούμενη πολιτική εμπειρία από βουλευτικές εκλογές.

Ο κος Μπούνος έχει μία ολιγοετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων με την παράταξη Κωστούρου και έχει τοποθετηθεί ως πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν με δυναμική παρουσία η Σόνια Ταντάρου Κρίγγου και η Ελένη Παναγιωτοπούλου, όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όπου δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν απέναντι στον μπαρουτοκαπνισμένο Γιάννη Ανδριανό, έχοντας συγκεντρώσει έκαστη σχεδόν τις μισές ψήφους από τον εκλεγμένο βουλευτή του νομού.

Οι δύο κυρίες φαίνεται πως έχουν μεγάλη απόσταση να διανύσουν για να φθάσουν στο στόχο της εκλογής, καθώς στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 είχαν συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 5.000 ψήφους η καθεμία, με τον Γιάννη Ανδριανό να ξεπερνά το φράγμα των 10.000 ψήφων. Μένει να δούμε βέβαια αν θα καταφέρει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να διατηρήσει την υψηλή συσπείρωση γύρω από το πρόσωπό του σε σχέση με τους εσωκομματικούς του «αντιπάλους» δεδομένου του ότι μάλλον έχει υποστεί απώλειες στην ίδια του την βάση, στην Επίδαυρο και την Ερμιονίδα.

Άγνωστοι x οι δύο νέοι υποψήφιοι που για πρώτη φορά βγαίνουν στην πολιτική σκηνή. Μπορεί ο καθένας να είχε μια εσωκομματική ή επαγγελματική πορεία που να εκτιμήθηκε από το κόμμα και να έγινε αποδεκτή η συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο, θα πρέπει όμως να διανύσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα μακρύ μονοπάτι για να πείσουν τους πολίτες να τους επιλέξουν έναντι των εμπειρότερων συνυποψηφίων τους.

Οι δύο καινούργιοι θα πρέπει να τρέξουν περισσότερο από τους τρεις παλαιότερους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι παλαιότεροι του ψηφοδελτίου θα έχουν ως μαξιλαράκι τις ψήφους του 2019, καθώς ερωτηματικό παραμένει αν η ΝΔ θα καταφέρει να διατηρήσει τη δυναμική της στο νομό λόγω πιθανής φθοράς μετά από τέσσερα έτη διακυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή ο κίνδυνος πολλοί ψήφοι να πάνε υπέρ του κόμματος παραμένει υπαρκτός.

Θα μπορέσουν οι νέοι υποψήφιοι να πετύχουν ανατροπή σκηνικού; Είδομεν…

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis