Home design
home design

Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει και καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις
γροθιά

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας συμμετέχει και καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Δευτέρα 1η Μάη στο Ναύπλιο, στην πλατεία Καποδίστρια και ώρα 11:00.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα:

«Η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, αυτοί που κρατούν τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ σηματοδοτεί τους αγώνες της εργατικής τάξης όλου του κόσμου ενάντια στην εργοδοτική εκμετάλλευση και την εγκληματική στάση του κράτους, που βλέπει τις ζωές μας σαν κόστος.

Είναι Ημέρα που δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια εργάτες από τη Γαλλία μέχρι το Καζακστάν και τη Σρι Λάνκα, που με διάρκεια, μαζικότητα και αντοχή βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν, απεργούν, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων και διεκδικούν ζωή με δικαιώματα. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Τον προηγούμενο μήνα, οι πρωτοφανείς κινητοποιήσεις στο Ναύπλιο, όπως και σε όλη τη χώρα, επικύρωσαν ότι οι υπεύθυνοι για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, που τάσσονται υπέρ των κατευθύνσεων της Ε.Ε.!

Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς και η εντατικοποίηση, που οδηγούν στην εξάντληση για ένα μεροκάματο, καταδεικνύουν ότι κάθε εργατικό ατύχημα είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Η εργοδοτική ασυδοσία, που κατοχυρώνεται με τη βούλα του νόμου, έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει η λίστα με τα εργοδοτικά εγκλήματα, ακόμα και στο νομό μας, φτάνοντας να θρηνούμε τον περασμένο Φλεβάρη ένα ακόμη νεκρό εργαζόμενο, χώρια βέβαια τους δεκάδες τραυματίες. Η συσσωρευμένη αγανάκτηση και το «δεν πάει άλλο», πρέπει να εκφραστεί με οργανωμένη συλλογική πάλη και διεκδίκηση μέσα στους χώρους δουλειάς για καλύτερους όρους και μέτρα προστασίας.

ΔΕ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Στον κλάδο μας γίνεται καθαρό ότι όσο γιγαντώνονται τα κέρδη τους, τόσο πιο επιθετικοί γίνονται! Για αυτό έφεραν αυτή την απαράδεκτη τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, με απόφαση δημάρχου, καταργώντας το σταθερό ωράριο και στερώντας μας το δικαίωμα στην ξεκούραση! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν το Σωματείο μας για να διεκδικήσουμε δουλειά με όρους Υγείας και Ασφάλειας! Οργανώνουμε την Αλληλεγγύη μας και τον Αγώνα μας! Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο σύστημα που μας θέλει αναλώσιμους και στην κρατική καταστολή.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!»

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis