home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Εργατική Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο με απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Καποδίστρια

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας συμμετέχει και καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας συμμετέχει και καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Δευτέρα 1η Μάη στο Ναύπλιο (πλατεία Καποδίστρια, 11πμ) και την Κόρινθο (Περιβολάκια, 11πμ).

Όπως αναφέρει το κάλεσμα:

«1η Μάη ημέρα πάλης διεκδίκησης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά. Τιμούμε όσες και όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους στους ταξικούς αγώνες.

Εμπνεόμαστε από τις ηρωίδες και τους ήρωες της τάξης μας που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν για να φωτιστεί ο δρόμος της απελευθέρωσης από τη σκλαβιά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Συνεχίζουμε αποφασιστικά, με πείσμα και πίστη τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Για έναν κόσμο όπου η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν θα θυσιάζονται  για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές της δουλειάς και του ιδρώτα μας.

Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους στην Αργολίδα, σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους, τις εργαζόμενες και εργαζόμενους  του κλάδου,  να απαντήσουμε αγωνιστικά με τη συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς!

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!

Σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με σταθερή εργασία και σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για όλους τους εργαζόμενους.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, ασφαλείς μεταφορές!

Ωστόσο σήμερα την τεράστια κερδοφορία του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών την πληρώνουμε με τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, φτώχεια, εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί ακόμα και σε νεκρούς ή σακατεμένους συνάδελφους, επαγγελματικές ασθένειες που δεν αναγνωρίζονται!

Αυτά τα “εγκλήματα ”της εργοδοσίας τα στηρίζουν και τα υπηρετούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις που νομοθετούν σε βάρος μας για να προστατέψουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η πείρα από τις διαδοχικές εναλλαγές κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι βρίσκονται σταθερά απέναντι στις ανάγκες και τα συμφέροντά μας!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

 Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, οι διεκδικήσεις ικανοποιούνται μόνο με αγώνες και μάχες, δεν κερδίζονται με ευχολόγια, με παρακάλια και επικλήσεις σε κάποιον κυβερνητικό «μεσσία»!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία. Μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε την οργανωμένη πάλη για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας!

Με συμμετοχή στους διεκδικητικούς αγώνες, με την οργάνωση στο Συνδικάτο να συμβάλλουν όλες και όλοι στην ανασύνταξη του κινήματος. Για να μπει στο περιθώριο ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμούπου φέρνει μέσα στις γραμμές των συνδικάτων την εργοδοσία και τους ανθρώπους της.

Η μόνη λύση βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, μέσα από το Συνδικάτο μας και στο συντονισμό με ταξικό κίνημα! Μόνο έτσι μπορεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος, με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Μόνο έτσι μπορεί να μετατραπεί, η οργή και η δυσαρέσκεια από την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, σε οργανωμένη, αποτελεσματική πάλη, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Τώρα χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις να σηκώνουμε ανάστημα,  να κάνουμε το βήμα και να περπατήσουμε μαζί τον όμορφο και περήφανο δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΠΡΑΞΗ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button