home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Πώς είδαν βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές την επίσκεψη Μητσοτάκη

Τα σχόλια για το πέρασμα του πρωθυπουργού από Μυκήνες και Ναύπλιο
Μητσοτάκης Ναύπλιο Ανδριανός (3)

Την Αργολίδα επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με πολίτες, στο Ναύπλιο και στις Μυκήνες, παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης για τη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 και μετέβη στο σημείο που θα κατασκευαστεί η μαρίνα Ναυπλίου.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές της Αργολίδας από διάφορα κόμματα, καθώς και ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Ανδριανός.

Ανδριανός: «Η Αργολίδα αποκτά τις υποδομές που αξίζει και δικαιούται»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός συνόδευσε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίσαμε σήμερα για μια ακόμη φορά στην Αργολίδα τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια επίσκεψη που επισφραγίζει έργα πνοής και πολιτικές στήριξης και ανάπτυξης για την τοπική μας κοινωνία.

Στα Δερβενάκια, με την υπογραφή της συμβασιοποίησης του μεγάλου έργου της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, προϋπολογισμού 37.258.916,01 ευρώ, μια ανάγκη και ένα αίτημα δεκαετιών που γίνεται πράξη από τη σημερινή Κυβέρνηση, η Αργολίδα αποκτά γρήγορη και ασφαλή σύνδεση με τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και βελτιώνεται σημαντικά η πρόσβαση των επισκεπτών της περιοχής στα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία και χώρους του τόπου μας καθώς και στο φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και οι συνθήκες εξαγωγής των προϊόντων μας.

Μητσοτάκης Ναύπλιο Ανδριανός (5)

Στις Μυκήνες, ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πολιτικές και τις δράσεις της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, τόσο για την στήριξη των παραγωγών έναντι των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων – της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, των καταστροφών λόγω κλιματικής αλλαγής – όπου η Κυβέρνηση αξιοποιεί με αποτελεσματικότητα κάθε δημοσιονομικό περιθώριο όπως στην περίπτωση της έγκαιρης καταβολής των 300 ευρώ ανά στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς, όσο και για τη διασφάλιση των προοπτικών για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου των ποιοτικών προϊόντων της γης μας.

Στο Ναύπλιο, το μεγάλο έργο της μαρίνας, ένα όραμα και διεκδίκηση δεκαετιών, που προχωρά δυναμικά θα δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή με 197 θέσεις ελλιμμενισμού και έργα πρόσβασης.

Για το έργο της Κυβέρνησης στην Αργολίδα, για το απτό αποτέλεσμα των συντονισμένων δράσεων και διεκδικήσεών μας προς την κεντρική πολιτική σκηνή, οι πράξεις μιλούν ηχηρότερα από τα λόγια. Και το δίλημμα στις εκλογές του Μαΐου είναι ακριβώς αυτό: Αν θα προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά αντιμετωπίζοντας τις επίμονες παθογένειες του χτες και ανοίγοντας δρόμους ανάπτυξης και προκοπής με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή αν θα επιστρέψουμε στον λαϊκισμό, την αστάθεια, τη δημαγωγία, τις ιδεοληψίες που το μόνο που αποδεδειγμένα καταφέρνουν είναι να κρατούν τη χώρα και την κοινωνία πίσω». 

Μητσοτάκης Ναύπλιο Ανδριανός (4)

Α. Πουλάς: «Ο Μητσοτάκης ήλθον είδον και απήλθον»

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς δήλωσε:

«Σε μία επίσκεψη αστραπή ο κ. Μητσοτάκης πέρασε, άκουσε, μίλησε αλλά δεν ακούμπησε. Τα δύο έργα, ο οδικός άξονας σύνδεσης Αργολίδας με τον Α7 και η Μαρίνα του Ναυπλίου αξιολογούνται με θετικό πρόσημο παρά τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν, όμως ο Πρωθυπουργός ξέχασε να αναφερθεί σε άλλα πολύ πιο σημαντικά χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας:

  • Ο Ανάβαλος εξακολουθεί να είναι αναβαλλόμενος. Καμία πρόοδος στην επέκταση των δικτύων και καμία πρόνοια για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του φράγματος.
  • Το πρόβλημα της λειψυδρίας και ο κίνδυνος ερημοποίησης από την κλιματική κρίση στην Αργολίδα παραμένουν δίχως αντιμετώπιση.
  • Οι νοσοκομειακές δομές Άργους και Ναυπλίου αλλά και τα Κέντρα Υγείας υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού επιβεβαιώνοντας την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην Υγεία που δεν είναι άλλη από την πλήρη απαξίωση του ΕΣΥ.
  • Δεν υπάρχει πολιτική πρόθεση να δημιουργηθεί ένα ενιαίο νοσοκομείο με σύγχρονες υποδομές.
  • Οι αγρότες της Αργολίδας έχουν καταδικαστεί σε οικονομικό μαρασμό ενώ ακόμη περιμένουν την κοινοποίηση των ενστάσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.
  • Ο οδικός άξονας Λυγουριού – Κρανιδίου βρίσκεται ακόμα σε τραγική κατάσταση καταδικάζοντας τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας σε απίστευτη ταλαιπωρία.

Τέλος προκαλεί εντύπωση η περιφρόνηση από πλευράς Πρωθυπουργού της πόλης του Άργους αλλά και της περιοχής της Ερμιονίδας κατά την επίσκεψη του.

Για όλα τα παραπάνω ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν λύσεις και απαντήσεις».

Μητσοτάκης Ναύπλιο Ανδριανός (2)

Γαβρήλος: «Η Αργολίδα φτωχαίνει και ο Μητσοτάκης φωτογραφίζεται»

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος δήλωσε για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αργολίδα:

«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αργολίδα δεν έδωσε καμία απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών. Τα αναπτυξιακά ελλείμματα, που σχετίζονται με τις μεταφορές (οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομος, θαλάσσιες μεταφορές), τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα (αρδευτικά έργα, μείωση του κόστους καλλιέργειας), τη στήριξη του κοινωνικού κράτους (νοσοκομεία, σχολεία), δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη. Η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Α7 με την Αργολίδα είναι ένα έργο που δεν υποτιμήθηκε από καμία κυβέρνηση, αλλά η ολοκλήρωσή του βαλτώνει για πολλά χρόνια στα γρανάζια της ελληνικής και ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Είναι βέβαιο ότι μια άλλη κυβέρνηση θα παραδώσει το έργο στους Αργολιδείς και αυτό πρέπει να γίνει με τους πλέον γρήγορους ρυθμούς.

Η Αργολίδα φτωχαίνει, αφού ο αγροτικός τομέας έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (εμπαίζονται ακόμη για τα 300 € οι πληγέντες του παγετού), και ο πλούτος που χάνεται κάθε χρόνο δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τη μεταποίηση και την παροχή υπηρεσιών. Ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο έχει ανάγκη η Αργολίδα, με έμφαση στη μείωση του κόστους καλλιέργειας του αργολικού κάμπου και στην αύξηση των εισοδημάτων των αγροτών – κτηνοτρόφων παραγωγών και του κόσμου της εργασίας. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και του ιδιωτικού χρέους, η αύξηση μισθών και συντάξεων και η στήριξη και χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων είναι στις προτεραιότητες της νέας προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Τίποτα δεν έχει να περιμένει ο κόσμος της Αργολίδας από μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών φίλων της».

Μητσοτάκης Ναύπλιο Ανδριανός (1)

Τάκης Παπαϊωάννου: «Ο Μητσοτάκης περαστικός απ’ τα τεράστια προβλήματα της Αργολίδας»

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αργολίδα, ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τάκης Παπαϊωάννου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης όπως τέσσερα χρόνια τώρα είναι περαστικός από τα προβλήματα της χώρας, έτσι περαστικά επισκέφτηκε και το νομό μας.

Επειδή ο χρόνος του μάλλον είναι περιορισμένος για να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα του Νομού μας, να τον ενημερώσουμε πως Αργολίδα είναι και το Άργος, η μεγαλύτερη πόλη του νομού.

Μια πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε πόλη – φάντασμα. Με μια αγορά γεμάτη λουκέτα, με επιχειρηματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξανόμενα κόστη, με πολίτες που το βιοτικό τους επίπεδο έχει καταρρακωθεί.

Αργολίδα είναι και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας. Αυτοί που δίνουν καθημερινό αγώνα με τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια και τα λιπάσματα και εγκαταλείπουν μέρα με τη μέρα την γη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία όμως έχουμε σχέδιο για την περιοχή και οι δύο επισκέψεις του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, αποδεικνύουν πως με μια Προοδευτική Κυβέρνηση, η Αργολίδα θα ενεργοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα βρεθεί στη θέση που της αξίζει. Πρωταγωνίστρια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας και της χώρας» .

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis