home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδα

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πώς να μην βρείτε τα σκυλιά σας εξαφανισμένα μετά την Ανάσταση

«Ασφαλίζουμε τα σκυλιά μέσα στα σπίτια μας»

Η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου απευθύνει το δικό της πασχαλινό μήνυμα, ευχόμενη «να μην υπάρξουν άλλα σκυλιά χαμένα μετά την Aνάσταση». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Φέτος προσπαθούμε να μην χαθεί ούτε ένα σκυλί από τον θόρυβο και τον κρότο των βεγγαλικών μετά την ανάσταση. Πέρσι είχαμε αρκετά θύματα αυτής της λάθους συμπεριφοράς των ανθρώπων όπου αυτοί πήγαν στην ανάσταση και αφήσανε τα σκυλιά τους μόνα τους λυμένα μέσα στις αυλές τους και αυτά με την σειρά τους από τον φόβο τους και την τρομάρα τους από τα βεγγαλικά πήδαγαν πάνω από τις μάντρες και το έσκαγαν και μας ενημέρωναν συνέχεια επί έναν μήνα μετά οι άνθρωποι αυτοί που χάσανε τα σκυλιά τους ότι είναι εξαφανισμένα!

Εμείς προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλον τον κόσμο για να μην χαθεί φέτος ούτε ένα σκυλί, αλλά όμως για να μην χαθεί ούτε ένα σκυλί θα πρέπει πρώτα από όλα επιτέλους να πάρουμε όλοι τα μέτρα μας.

Και ποια είναι αυτά τα μέτρα τώρα θα μας πείτε;

  • Δένουμε τα σκυλιά μας στην αυλή πριν φύγουμε για να πάμε στην εκκλησία για την ανάσταση και σε καμία περίπτωση δεν τα αφήνουμε λυμένα!
  • Σε περίπτωση που δεν έχουμε αυλή αλλά μπαλκόνι για τις ώρες που θα λείπουμε κλείνουμε τα σκυλιά μας μέσα στο σπίτι μας και σε καμία περίπτωση δεν τα αφήνουμε ελεύθερα και μόνα τους στο μπαλκόνι!
  • Σε περίπτωση χαμηλής μάντρας βάζουμε πλέγματα για να αυξήσουμε το ύψος των κιγκλιδωμάτων (κάγκελων), έτσι ούτως ώστε το σκυλί μας ακόμα και αν σπάσει το λουρί του ή την αλυσίδα του να μην μπορέσει να πηδήξει πάνω από το κάγκελα για να το σκάσει από το σπίτι μας και να φύγει μακριά μας!
  • Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε την πόρτα του σπιτιού μας ανοιχτή για το σκυλί μας μόλις ακούσει τα βεγγαλικά θα τρομάξει και μπορεί και θα φύγει μακριά και θα το αναζητούμε ακόμα και στα γύρω χωριά!

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κάνουμε και δεν κάνουμε σε κανέναν υποδείξεις για το πως θα χειριστεί το σκυλί του σε κάθε περίπτωση. Απλά θέτουμε επί τάπητος σοβαρά ζητήματα για τα οποία χρειάζονται δράσεις και προτείνουμε ασφαλώς όλα τα μέτρα που κατά την γνώμη μας θα πρέπει να παρθούνε για να μην φτάσουμε και πάλι στο σημείο μετά από της ανάστασης τα βεγγαλικά και πάλι τα σκυλιά μας να χαθούνε!»

afisa pasxa

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button