home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Κοκορομαχίες για τη μαρίνα

Η ανάρτηση Καράπαυλου που έφερε αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων Κωστούρου και Ορφανού.

|

Χρόνος ανάγνωσης

5 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Κοκορομαχίες για τη μαρίνα
Μαρίνα Ναυπλίου

Κοκορομαχίες μεταξύ των παρατάξεων Κωστούρου και Ορφανού έφερε μία ανάρτηση του Κώστα Καράπαυλου ο οποίος εξέφρασε την άποψή του για την πορεία του έργου της μαρίνας, στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με την «Επόμενη Μέρα», η άποψη του επικεφαλής του «Ανάπλι Εμπρός!» έρχεται σε αντίθεση με την παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» στην υπογραφή της ΣΔΙΤ.

Με δεδομένο ότι ο Κώστας Καράπαυλος έχει εκφράσει τη στήριξή του στον συνδυασμό Ορφανού, η δημοτική παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» αναρωτιέται αν όντως υπάρχει σύμπλευση απόψεων στην παράταξη Ορφανού.

Όπως σημειώνει η παράταξη του δημάρχου στην ανακοίνωσή της:

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί… Αναζητούμε όμως την αλήθεια και μια ξεκάθαρη απάντηση… Είναι σε θέση ο κ. Ορφανός να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στη συνεργασία του με τον κ. Καραπαύλο;

Για την κατασκευή της Μαρίνας του Ναυπλίου άλλα θα κάνει ο ένας και άλλα θα γράφει ο άλλος;

Ο κ. Ορφανός συμμετείχε στη εκδήλωση για την υπογραφή της ΣΔΙΤ για την μαρίνα του Ναυπλίου και ο συνεργάτης του κ. Καράπαυλος μέσα από τα γνωστά διαδικτυακά λογύδρια του, ουσιαστικά κατήγγειλε αυτό το τεράστιο έργο που αναμένεται να ξεκινήσει. Δίπορτο κύριοι του «Οράματος Δημιουργίας» και του «Ανάπλι Εμπρός» για να τα «έχουμε» καλά με όλους;

Υπάρχει κανένας που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη των λόγων του απέναντι στους πολίτες του Δήμου; Εμείς θα είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε στην κοινωνία του Ναυπλίου ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης δεν θα περάσει.

Όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια δεν θα αντέξουν αύριο στο φως της αλήθειας. Πριν λοιπόν κύριοι Ορφανέ και Καράπαυλε μιλήσετε ως «ειδήμονες» (το κάνετε άλλωστε επί παντός επιστητού) και προσπαθήσετε ακόμη μία φορά να δυσφημίσετε ένα εμβληματικό έργο του Δήμου μας καλό και πρέπον θα ήταν να κοιτάξετε μπροστά και να δείτε το όφελος που θα αποφέρει στις ζωές όλων μας.

Είναι κάτι πολύ δύσκολο για εσάς γιατί οι παρωπίδες του μικροπολιτικού συμφέροντος και των εμμονών δεν σας το επιτρέπουν.

Το θέαμα του ενός να χειροκροτά στο Βουλευτικό την υπογραφή της σύμβασης του έργου της μαρίνας Ναυπλίου την ίδια ώρα που ο άλλος «κραυγάζει» ότι θα σταματήσει το έργο μόνος του ας το χαρακτηρίσουν οι πολίτες και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους…»

Η απάντηση Ορφανού

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Ορφανού «Όραμα Δημιουργίας»:

«Η αλήθεια είναι μια και κοινά αποδεκτή: ο απερχόμενος Δήμαρχος είναι ο πλέον ακατάλληλος να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο έργο όπως η μαρίνα του Ναυπλίου.

Μαθημένος στις παραστάσεις ο απερχόμενος Δήμαρχος, μας κατηγορεί για ρεσιτάλ υποκρισίας! Και είναι απολύτως λογικό για εκείνον, διότι η πολιτική που εφαρμόζει στην παράταξη του είναι αυτή του απολυταρχισμού (την οποία την εφαρμόζει και εκτός παράταξης).

Το Όραμα Δημιουργίας είναι η δημοκρατική παράταξη που δημιουργήθηκε από ουσιαστικές διεργασίες, με πλουραλισμό αλλά με κοινό στόχο: Την αλλαγή νοοτροπίας της διοίκησης του Δήμου και την πρόοδο του! Το κάθε μέλος της παράταξής μας είναι ελεύθερο να εκφράζει την άποψή του, τις ανησυχίες του και να αναπτύσσει πολιτικό λόγο, δικαίωμα αναφαίρετο του κάθε Έλληνα πολίτη απερχόμενε Δήμαρχε.

Η εποχή των Βασιλέων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί!

Το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, που με τόσες προσπάθειες η Περιφερειακή Αρχή οδήγησε στην συμβασιοποίηση του έργου, αποτελεί για εμάς ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την πορεία του τόπου και το αναγνωρίζουμε ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής του Οράματος Δημιουργίας Δημήτρης Ορφανός παρέστη στην εκδήλωση, δηλώνοντας με την παρουσία του τον πολιτικό πολιτισμό που διαθέτει μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικάντικες αγκυλώσεις. Τέλος, όσο για το αύριο και το φως της αλήθειας το οποίο τόσο ποιητικά επικαλείστε… υπάρχει κοινή παραδοχή, πως μετά από 12 χρόνια διοίκησης του Δήμου και μηδενικό έργο, είστε ο πλέον ακατάλληλος να υλοποιήσετε ένα τόσο μεγάλο έργο!

Υ.Γ. H εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στο Θείο Πάθος και στα έθιμα του τόπου μας…Γρήγορα θα επανέλθουμε ως παράταξη με απαντήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον δημόσιο βίο».

Τι είχε αναφέρει ο Καράπαυλος

Η ανάρτηση του Κώστα Καράπαυλου από την οποία καταπιάστηκε η παράταξη Κωστούρου ανέφερε τα εξής:

«Συνελόντι ειπείν

Το Διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού μας Ταμείου από Ιανουάριο του 2024 και μετά από πολλά χρόνια θα συγκροτείται από άτομα που θα έχουν σχέση με την θάλασσα, τα καράβια, τα λιμάνια.

Στο πάρκινγκ θα μπουν για πρώτη φορά κανόνες και τάξη.

Διαβεβαιώνω ότι μαρίνα εκεί που θα πανηγυρίζουν σήμερα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Μπουλντόζα το 2023 δεν θα μπει. Κοροϊδεύουν. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν έχουν ούτε θα έχουν ποτέ. Χωρίς αυτήν μπουλντόζα δεν μπαίνει.Εδω θα είμαστε και αύριο. Την πρώτη κάθε μηνός θα υπενθυμίζω την σημερινή κοροϊδία.

Ταρζανιες όπως η επιχείρηση εξαπάτησης Ανώτατου Δικαστηρίου με άσχετη ΜΠΕ λαμβάνουν οριστικό τέλος.

Θα γίνει οργανωμένο αγκυροβόλιο εκεί που βλέπετε στην φωτογραφία. Όχι κτήρια στην Παραλιακή.

Όχι μεταφορά δραστηριοτήτων και μαρασμός του εμπορικού και τουριστικού κέντρου του Ναυπλίου.

Αν κατασκευαζοντουσαν δημόσια κτήρια πάνω στην Παραλία ποιος θα σταματούσε τους ιδιώτες που έχουν κατοχυρώσει ιδιοκτησίες στην παραλιακή ζώνη από το να κτίσουν και αυτοί;

Θα ήταν το τέλος του Ναυπλίου με την οικοδόμηση όλης της παραλίας όπως μπαίνεις στο Ναύπλιο
Αλλά το πρότζεκτ δεν πρόκειται να γίνει.

Το λέω εγώ. Το είχα πει και σε σχέση με εκείνα τα σχέδια τέρατα για το Πάρκο. Σε αυτό έστω και μόνος μου θα το πετύχω. Και μόνος δεν είμαι (αν και με έχουν ξεκουφανει οι εκκωφαντικές και διάτορες φωνές αλλά και οι αντίστοιχες σιωπές).

Ραντεβού εδώ για το θέμα αυτό την πρώτη Μαϊου και μετά πρώτη Ιουνίου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis