home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Ναύπλιο: Έπεσαν οι υπογραφές για τη μαρίνα παρουσία Κικίλια – Πρώτη ΣΔΙΤ στην Ελλάδα με αυτό το αντικείμενο

Το έργο ΣΔΙΤ αφορά στη μελέτη, χρηματοδότοτηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας

Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου, η οποία αφορά στη μελέτη, χρηματοδότοτηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας.

Αυτή είναι η πρώτη ΣΔΙΤ στην Ελλάδα που αφορά σε μαρίνα. Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Βουλευτικό παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Η ΣΔΙΤ υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου, της εταιρείας ΤΕΚΑΛ.

Σε τι αφορά το έργο και πόσο θα κοστίσει

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (μαρίνας) Ναυπλίου, για χρονικό διάστημα έως 40 έτη, που θα αναλάβει η ΤΕΚΑΛ ως ιδιωτικός φορέας σύμπραξης. Η Μαρίνα Ναυπλίου χωροθετείται στη θαλάσσια περιοχή 500 μέτρα περίπου βόρεια του λιμένα του Ναυπλίου και θα καταλαμβάνει θαλάσσιο μέτωπο μήκους 320 μέτρων περίπου.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου, ο προϋπολογισμός των έργων κατασκευής του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου ανέρχεται στο ποσό των 23,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης, χωρίς την συμμετοχή ούτε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου ούτε της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά μόνο με ίδια κεφάλαια, κεφάλαια από δάνεια ή πιστώσεις, καθώς και από τους πόρους από την εκμετάλλευση του αντικειμένου της παραχώρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης.

Τι θα κατασκευαστεί

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Στα έργα και εγκαταστάσεις της μαρίνας περιλαμβάνονται πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης του τουριστικού λιμένα, τουριστικής αξιοποίησης, εκμετάλλευσής τους και υποστήριξης των συναφών (συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών) και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις, η μέγιστη συνολική δόμηση ανέρχεται σε 3.014 τετραγωνικά μέτρα, που περιλαμβάνουν το κτίριο της σχολής ναυταθλητισμού, υποδομές εστίασης και αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, ναυτικό όμιλο, σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης και γραφεία διοίκησης και πύργο ελέγχου της Μαρίνας. Προβλέπονται επίσης εκτεταμένοι χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και χώροι αθλοπαιδιών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button