home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οικογενειακή υπόθεση οι εκλογές στο Ναύπλιο: Καραχάλιος εναντίον Καραχάλιου

Αντίπαλοι αλλά αγαπημένοι. Δύο αδέλφια κονταροχτυπιούνται για τον δικό τους δήμαρχο
Αδερφοί Καραχάλιοι

Αποφάσισαν την ίδια μέρα την υποψηφιότητα τους, χωρίς να ξέρει ο ένας για τον άλλον. Το έμαθαν το ίδιο βράδυ συζητώντας, χωρίς να τους προξενήσει καμία εντύπωση, κανέναν εκνευρισμό, καμία ανταγωνιστική διάθεση. Ο Λάμπρος και ο Κώστας Καραχάλιος, μπροστά στα θέλω τους παραμέρισαν μικροαστικές αντιλήψεις και τόλμησαν να είναι αντίπαλοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στο Ναύπλιο.

Καραχάλιος εναντίου Καραχάλιου στις δημοτικές εκλογές του Ναυπλίου και όποιος αντέξει. Δυο αδέλφια αγαπημένα. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν τα χώριζε τίποτα. Ούτε τώρα τα χωρίζει τίποτα σε προσωπικό επίπεδο. Νεότερος μεν Κώστας, πρεσβύτερος δε ο Λάμπρος! Και οι δύο παπαδοπαίδια.

Κώστας Καραχάλιος Αγιογράφος
Λάμπρος Καραχάλιος με ομάδα

Όμως, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με τη δική του κριτική ικανότητα, τράβηξαν  ξεχωριστούς δρόμους στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ναυπλίου, συμμετέχοντας σε δύο  διαφορετικούς συνδυασμούς. Ο Κώστας ο Καραχάλιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του Δημήτρη Παπαδημόπουλου, ο Λάμπρος υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη του Δημήτρη Ορφανού.

Ο αγιογράφος και ο γυμναστής

Αγιογράφος ο Κώστας, γυμναστής ο Λάμπρος. Δυο οραματιστές, έξοχοι συζητητές, με ατράνταχτα επιχειρήματα, με γνώσεις, τόσο γύρω από τα πολιτικά δρώμενα, όσο και τα συνδικαλιστικά. Δυο έξοχοι συζητητές, που ταυτόχρονα αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πολιτική κονίστρα της Τοπικής αυτοδιοίκησης, επιλέγοντας ο καθένας για τους δικούς του λόγους τον «αυτοδιοικητικό χώρο» που θα αγωνιστούν.

«Δεν υπήρχε καμία προ συνεννόηση», μας λένε.

Αγαπούν την πόλη τους, αλλά και την οικογενειακή τους σχέση και τονίζουν: «Μας ενδιαφέρει η δημιουργία και η προσφορά. Οι οικογένεια για μας, είναι ένας άρρηκτος δεσμός, που τίποτα και κανένας δεν μπορεί να κλονίσει».

Καραχάλιος εναντίον Καραχάλιου

Κάπου εδώ, μπαίνει εύλογα το ερώτημα πώς θα μοιραστούν οι ψήφοι, χωρίς να διαταραχτεί η γαλήνη αυτής της τόσο αγαπημένης οικογένειας.

Λάμπρος Καραχάλιος Δημήτρης Ορφανός
Κώστας Καραχάλιος Δημήτρης Παπαδημόπουλος

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο, δεν είναι συχνό φαινόμενο, σε μια – ας πούμε – μικρή κοινωνία, όπως αυτή του Ναυπλίου, δυο τόσο αγαπημένα αδέλφια, να παλεύουν για τον ίδιο σκοπό από διαφορετικούς δρόμους.

Η απάντηση ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, γλυκά και ήρεμα:

«Το έχουμε φροντίσει και αυτό, όλα θα γίνουν όπως πρέπει, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον οικογενειακό περίγυρο».

Από κει και πέρα, ο καθένας έχει το δικό του, προσωπικό του κύκλο, φίλους, συναδέλφους, κλπ, και αυτός είναι εντελώς ανεξάρτητος απ’ το συγγενικό.

Και οι δυο πιστεύουν, ότι πρέπει ν ανοίξουν μια ρωγμή στο τοίχο και όχι να βάλουν ακόμα ένα τούβλο.

Σε μια άλλη, αναμενόμενη ερώτηση, τί θα κάνουν αν τα φέρει έτσι η τύχη, ώστε να πρέπει να συγκρουστούν μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, υπερασπιζόμενοι τις ιδέες τους για το καλό του Ναυπλίου. Τί θα κάνουν;

Η απάντηση ήταν απλούστατη:

«Ασφαλώς και θα συγκρουστούμε και θα διαφωνήσουμε και θα φωνάξουμε, αλλά βγαίνοντας έξω θα είμαστε πάλι δυο αγαπημένα αδέλφια».

Όπως και σε όλους όσους πασχίζουν για ένα καλύτερο αύριο, που τόσοι μεγάλη το έχουμε, φίλοι και γνωστοί τους εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στα όνειρα τους, τις ελπίδες τους και τα οράματα τους.

Ο Λάμπρος και ο Κώστας Καραχάλιος, μπροστά στα θέλω τους παραμέρισαν μικροαστικές αντιλήψεις και τόλμησαν να είναι αντίπαλοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αλλά να παραμείνουν αγαπημένοι όπως τώρα, αναζητητές της αλήθειας. Με τη νίκη…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis