home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Εικαστική έκθεση στο Βουλευτικό

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τα έργα των 16 εικαστικών όλη την Μεγάλη Εβδομάδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Εικαστική έκθεση στο Βουλευτικό
Πρόσκληση υποβολής έργων ζωγραφικής στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023, στις 19:00, είναι τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης, όπου 16 εικαστικοί θα εκθέσουν τα έργα τους στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου.

Η έκθεση θα είναι ελεύθερη και ανοιχτή από τις 19.00 μέχρι τις 23.00 κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας -κάποιες ημέρες θα είναι επισκέψιμη και τα πρωινά- μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023  για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας αναφέρει:

«Τιμή σ΄ αυτούς που υπηρετούν την Τέχνη…

…γιατί υπηρετούν τον πολιτισμό και κοσμούν την κοινωνία της πόλης μας… γιατί αναδεικνύουν πλευρές της ανθρώπινης δραστηριότητας που ποτέ δεν σκέφτηκα…

Τους ΄΄ζηλεύω΄΄… αφού ποτέ δεν θα μπορούσα να συλλάβω τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται… με τις συγχορδίες των χρωμάτων, τους συμβολισμούς και τα θέματα που τους ΄΄παιδεύουν΄΄ και μας ΄΄παιδεύουν΄΄.

Οι απλές μορφές (ποτέ απλοϊκές) που ανάγλυφα παρουσιάζονται στα έργα των δημιουργών, των ζωγράφων και των γλυπτών, μου κρατούν το χέρι και με οδηγούν σε νέα μονοπάτια σκέψης και φαντασίας… σε νέες θεωρήσεις του κόσμου…

Θέλω να λογίζομαι ευτυχής γιατί οι εικαστικοί συμπολίτες μου προάγουν τα αισθήματα και τα συναισθήματά μου. ΄΄Σπρώχνουν΄΄ την φαντασία μου με τις εικόνες τους και τα συναισθήματά μου με την ομορφιά και τις νέες πορείες που μου γενούν.(…)»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis