Home design
home design

Χαμός στη Σπάρτη: Μηνύσεις, συλλήψεις και διακοπή στο δημοτικό συμβούλιο

Αντιδήμαρχος πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά δημοτικού συμβούλου
Σπάρτη (5)

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 το βράδυ, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Το λόγο έχει λάβει ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Πλειώτας (λεπτό 1:46:15) και αναφέρεται στο θέμα παράδοσης – παραλαβής του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λέγοντας «Γνώριζα ότι υπήρχε ένα ζήτημα περί παράδοσης – παραλαβής στο πολύπαθο Νομικό Πρόσωπο… Άκουσα με έκπληξη ότι πληρώθηκαν 4.000 ευρώ με απόφαση, και δόθηκαν αυτές οι 4.000 ευρώ στον εργολάβο στο χέρι, τοις μετρητοίς. Εγώ που ήμουν Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή ποτέ δεν είχα πληρώσει κάποιον τοις μετρητοίς, πάντα από τον τραπεζικό λογαριασμό του Νομικού Προσώπου. Άκουσα με έκπληξη ότι κατατέθηκαν αν θυμάμαι καλά 3.600 ευρώ στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Για ποιο λόγο κατατέθηκαν εκεί και δεν κατατέθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο, αν αυτά τα χρήματα ήταν του Νομικού Προσώπου; Προφανώς θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα, γιατί έμαθα ότι η οικονομική υπηρεσία δεν δέχθηκε το ποσό αυτό να κατατεθεί, γιατί ζητούσε αιτιολόγηση, προέλευση των χρημάτων. Όλα αυτά τα πράγματα για μένα σημαίνει ότι αν ακούσουμε τον κ. Πατσιλίβα και την διαδικασία παράδοσης του, δηλαδή απεύχομαι κάποιος πρόεδρος που θα αποχωρήσει, γιατί έτσι θα γίνει, να παραδώσει και να παραλάβει ο επόμενος, κατά τα πεπραγμένα του κυρίου συναδέλφου».

Στη συνέχεια στην ώρα του Δημότη, το λόγω έλαβε ο Σταύρος Αργυρόπουλος (λεπτό 1:55:00) ο οποίος το 2019 είχε αναλάβει την Προεδρία του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αναφέρθηκε και αυτός σε ζητήματα του Νομικού Προσώπου μιας και ήταν αυτός που παρέλαβε από τον προηγούμενο Πρόεδρο.

Όλα αυτά που ειπώθηκαν, εξόργισαν τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης Θέμη Πατσιλίβα, ο οποίος έλαβε το λόγο επεισοδιακά (λεπτό 2:03:23), για να αναφερθεί σε ότι θεώρησε ότι τον αφορούσαν και μάλιστα ζήτησε να δοθεί ο λόγος στο νομικό του εκπρόσωπο, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Πρόεδρο Ελένη Δαράκη. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Πατσιλίβας αναφέρει «Είμαι υποχρεωμένος μαζί με τον συνήγορό μου, να προσέλθω στην αστυνομία για να ζητήσω την αυτόφωρη σύλληψη μερικών εξ ημών».

Ο κ. Πατσιλίβας κατεβαίνει από τα έδρανα και φεύγει, για να κάνει πράξη όσα είπε στο κλείσιμο του λόγου του. Πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Χρήστου Πλειώτα και κατά πληροφορίες και κατά του Σταύρου Αργυρόπουλου.

Η συνεδρίαση συνεχίζει κανονικά, ώσπου στο βήμα έρχεται μετά από λίγη ώρα ο Σταύρος Αργειτάκος (λεπτό 2:33:30) και ανακοίνωσε σαν βόμβα την είδηση, ότι έχουν υποβληθεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση με ενδεχόμενη την αυτόφωρη διαδικασία και σύλληψη Δημοτικών Συμβούλων. Αμέσως μετά στο βήμα έρχεται ο Βαγγέλης Βαλιώτης (λεπτό 2:34:10) εξαγριωμένος και κάνει λόγο για σοβαρό πολιτικό θέμα, και ζήτησε να καταδικαστεί η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου, ενώ για πρωτόγνωρη διαδικασία κάνει λόγω η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δαράκη, η οποία αναγκάζεται να διακόψει στη συνέχεια τη συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει το apela.gr, αφού διακόπηκε η συνεδρίαση, διαπιστώθηκε πως άνδρες της αστυνομίας ευρισκόντουσαν στις εξόδους της αίθουσας συνεδριάσεων. Μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να εξέλθει της αιθούσης ο Χρήστος Πλειώτας και να τον ακολουθήσουν σύσσωμοι όλοι οι Σύμβουλοι, υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος και ο Δήμαρχος, όπου θα τον οδηγήσουν οι αστυνομικοί.

Ο κ. Πλειώτας βγαίνει από την αίθουσα περίπου στις 22:15 και συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis