home design 800x400
home design 1170Χ320

Προαστιακός: Γιατί καθυστέρησαν και πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή του Κιάτου

Το κυριότερο πρόβλημα στη γραμμή του Κιάτου, πέρα από την έλλειψη τηλεδιοίκησης, είναι η κατάσταση των σηράγγων στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας

Το αναμορφωμένο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου ανακοίνωσε ο ΟΣΕ. Τα πρώτα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στη γραμμή του Κιάτου αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου φτάνοντας όμως μόνο μέχρι το σταθμό της Μαγούλας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, όπως τον είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τις Υποδομές και Μεταφορές κ. Γεραπετρίτης, το δρομολόγιο του Προαστιακού Πειραιάς – Αθήνα – Κόρινθος – Κιάτο θα ξεκινούσε από την Δευτέρα 27  Μαρτίου, πέντε μέρες μετά την έναρξη των υπόλοιπων δρομολογίων του Προαστιακού.

Τελικά, αν και τα υπόλοιπα δρομολόγια ξεκίνησαν στην ώρα τους, η επανεκκίνηση των δρομολογίων προς Κιάτο, όπως και των υπόλοιπων σιδηροδρομικών δρομολογίων της χώρας «μπήκε στον πάγο» όσο ο ΟΣΕ και η Hellenic Train διαφωνούσαν για τα μέτρα ασφαλείας και το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των δρομολογίων.

Το κυριότερο πρόβλημα στη γραμμή του Κιάτου, πέρα από την έλλειψη τηλεδιοίκησης που αναμένεται να λειτουργήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, φαίνεται πως είναι η κατάσταση των σηράγγων στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας (σύμφωνα με δηλώσεις του κεντρικού σταθμάρχη Αθηνών τα προβλήματα με την πυρασφάλεια, τον εξαερισμό και τον φωτισμό αναμένεται να αποκατασταθούν μέσα στις επόμενες μέρες).

Τα υπόλοιπα δρομολόγια

Όσον αφορά την επανεκκίνηση των υπόλοιπων σιδηροδρομικών δρομολογίων, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε τα εξής:

  • Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 πραγματοποιείται το πρώτο δρομολόγιο 882/887 Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα καθώς και το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.
  • Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 εντάσσονται το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.
  • Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023 προστίθεται το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
  • Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων για την κάθε γραμμή θα ανακοινωθεί από την Hellenic Train πριν αυτά ξεκινήσουν.

Η Hellenic Train έχει δρομολογήσει λεωφορεία τα οποία θα πραγματοποιούν δρομολόγια μέχρις ότου ξεκινήσει η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis