home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΆρθρο

Αργολίδα: Τα τραίνα που δεν έφυγαν

Γράφει ο Μανώλης Βέμης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Είναι γεγονός ότι στην Αργολίδα, αλλά κυρίως στην περιοχή του Δήμου Ναυπλίου το τραίνο δεν αναχώρησε ποτέ. Δεν έγινε καμία ενέργεια για να ενεργοποιηθεί ένα καθαρά τουριστικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο Ναύπλιο – Τίρυνθα – Άργος – Μυκήνες. Ένα δρομολόγιο που θα ένωνε χώρους με  ιστορία χιλιάδων ετών που τους επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες από χώρες της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου.

Φυσικά, η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας δεν περιορίζεται μόνο στην υποβάθμιση του του τραίνου ως μαζικού, οικολογικού μέσου μεταφοράς.

Η επί δεκαετίας μη πρόσβαση των πολιτών όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων σε καθαρό πόσιμο νερό είναι ένα γεγονός πρωτοφανές για Δήμο κράτους της Ε.Ε.

Η χρήση συμβατικών κάδων απορριμμάτων (πράσινοι) με σήμανση μόνο στα ελληνικά για τα ανακυκλώσιμα, προφανώς δημιουργεί σύγχυση στους εκτός Ελλάδας επισκέπτες που εναπόθεταν όλα τα απορρίμματα σε αυτούς (σύμμικτα) με αποτέλεσμα όλο τα περιεχόμενο των ανακυκλώσιμων ουσιαστικά να καταστρέφεται.

Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προτεραιότητα στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων, αλλά και σε άλλων που για χρόνια έχουν υποβαθμιστεί όπως για παράδειγμα η διάβρωση των ακτών και η οικολογική υποβάθμιση ιστορικών ποταμιών όπως αυτή του Ερασίνου.

* Ο Μανώλης Βέμης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button