home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Ποιος αγόρασε το κτήμα του Κοντομηνά στην Αργολίδα με 18,1 εκατ. ευρώ

Ενώ αρχικά το σφυρί αφορούσε το σύνολο της έκτασης στο Σκάλωμα, στη συνέχεια για ένα μέρος αυτής υπήρξε αναστολή

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου αγόρασε με 18,1 εκατ. ευρώ το μυθικό κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, που έγινε σήμερα. Ενώ αρχικά το σφυρί αφορούσε το σύνολο της έκτασης στο Σκάλωμα, στη συνέχεια για ένα μέρος αυτής υπήρξε αναστολή.

Ειδικότερα, εδώ και καιρό είχε προγραμματιστεί να βγει σήμερα στο σφυρί όλο το κτήμα, με επισπεύδουσα τη Eurobank, μέσω 8 ταυτόχρονων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε βάρος των εταιρειών «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» και «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», συμφερόντων, κατά το παρελθόν του Δημήτρη Κοντομήνα.

Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς είχε διαμορφωθεί στα 15,9 εκατ. ευρώ.

Το μοναδικής ομορφιάς κτήμα

Το μοναδικής ομορφιάς κτήμα του Δ. Κοντομηνά στην Αργολίδα βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα και όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Dark Room του newmoney.gr, στις 26 Απριλίου 2021, βγήκε προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30 εκατ. ευρώ. Παρότι όμως φέρεται να έγιναν κρούσεις προς ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες δεν υπήρξε τελικά συμφωνία για την αγορά του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «ράντσο» στο Σκάλωμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τέσσερις πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δένδρα, μέχρι και ελικοδρόμιο. Το ακίνητο έχει πρόσωπο στη θάλασσα και διαθέτει κτιριακό συγκρότημα -με πολυτελή βίλα- χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία. Αυτό το παραθαλάσσιο τμήμα καλύπτει έκταση 73.104 τ.μ., ενώ χωρίζεται από το υπόλοιπο που αναπτύσσεται προς το βουνό, από την επαρχιακή οδό.

Στο κτήμα έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και πολλά άλλα, διαθέτει ακόμη απόλυτη αυτονομία, με δικές του πηγές νερού και γεωτρήσεις και είναι πλήρως περιφραγμένο. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο του μεσιτικού γραφείου που παρεχόταν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίες:

  • Τη βίλα του κτήματος, επιφάνειας 260 τετραγωνικών μέτρων, με βοηθητικούς χώρους 86 τ.μ.
  • Τη δεύτερη κατοικία επιφάνειας 85 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους 43 τ.μ.
  • Την τρίτη κατοικία επιφάνειας 81 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 191 τ.μ.
  • Την τέταρτη κατοικία επιφάνειας 153 τ.μ., με 15 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια από αυτά να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι κατοικίες είναι πολυτελώς διαμορφωμένες, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη διακόσμησή τους, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Κατά την τελευταία διετία, ωστόσο, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εργασία συντήρησης, οπότε εκτιμάται ότι έχουν σημειωθεί αρκετές φθορές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button