home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Ναύπλιο: Κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση για την τραγωδία των Τεμπών

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στη πλατεία Τριών Ναυάρχων

Νέα κινητοποίηση από εργατικά σωματεία της Αργολίδας έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 12 Μαρτίου στη πλατεία Τριών Ναυάρχων (μπροστά από το δημαρχείο), στο Ναύπλιο, στις 11 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου (μέλος της Ο.Γ.Ε) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής αναφέροντας τα εξής:

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Οι γυναίκες, μέλη των ομάδων Γυναικών Ναυπλίου, μαζί με άλλες γυναίκες, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, φοιτήτριες, μαθήτριες, άνεργες, μητέρες του νομού Αργολίδας, έδωσαν για άλλη μια φορά μαχητικά το “παρών” στην μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της 8 Μάρτη στο Ναύπλιο αλλά και σε όλη τη χώρα, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα, τη νεολαία, τους μαθητές και φοιτητές, τους άλλους μαζικούς φορείς, προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι, απαιτώντας αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, που σημαδεύτηκε φέτος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, φωτίζει τη σημασία του αγώνα μας σήμερα: να μη σωπάσουμε μπροστά στην μεγάλη θλίψη αλλά να δυναμώσουμε τον αγώνα όχι μόνο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, αλλά και για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, να πληρώσουν όλοι δηλαδή οι «μηχανοδηγοί» αυτής της πολιτικής.

Πυκνώνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στη νέα κινητοποίηση των εργατικών σωματείων του νομού, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στη πλατεία Δημαρχείου, στο Ναύπλιο, στις 11πμ».

Φοιτητές Ναυπλίου: Είμαστε απέναντι, ούτε βήμα πίσω

Οι φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλούν και αυτοί στη διαμαρτυρία, σημειώνοντας:

«Δε σταματάμε, δεν υποχωρούμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να μην αφήσουμε να συγκαλυφθεί κανένα έγκλημα. Απαιτούμε να αποδοθούν εδώ και τώρα οι ευθύνες στους πραγματικούς αυτουργούς. Απαιτούμε την άμεση στήριξη των δημόσιων αγαθών και υποδομών. Το κράτος παραμελεί τις υποδομές του, οι κυβερνήσεις κερδοσκοπούν εις βάρος μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button