home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Η παρουσία Μάκαρη «άναψε φωτιές» στο δημοτικό συμβούλιο, που παρολίγο να μετατραπεί σε αρένα

Με φωνές δημοτικοί σύμβουλοι δεν αφήνουν τον υποψήφιο δήμαρχο να τοποθετηθεί

Φωτιές «άναψε» η παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Μάκαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, με την  τοποθέτησή του να προκαλεί την αντίδραση δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, που μιλούν συνεχώς πάνω του, χωρίς να τον αφήσουν να ακουστεί.

Τα …αίματα άναψαν όταν ο κος Μάκαρης ζήτησε το λόγο με αφορμή την αύξηση των δημοτικών τελών. Στην ερώτησή του πόσα χρήματα χρειάζεται ο δήμος για τα οποία προχωρά στην αύξηση των δημοτικών τελών, δημιουργήθηκε ένταση.

Επιχειρώντας να τοποθετηθεί αναλυτικά και στην προσπάθειά του να αναφερθεί στο κόστος καυσίμων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταύρος Αυγουστόπουλος επιχείρησε να τον διακόψει, θεωρώντας ότι είναι εκτός θέματος.

Τότε ένας δημοτικός σύμβουλος εξαγριωμένος άρχισε να σπρώχνει τα χαρτιά που προσπαθούσε να παρουσιάσει στο ΔΣ ο υποψήφιος δήμαρχος και τελικά τα άφησε σε μία καρέκλα.  

Ακολούθησε ένταση με τις δύο πλευρές, συμπολίτευση – Μάκαρης,  να επιμένουν. Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε μάλιστα έγγραφο υπουργού που ζητά εξηγήσεις από το δήμο Ναυπλιέων, το οποίο όπως ισχυρίστηκε δεν έχει απαντηθεί.

Οι φωνές συνεχίστηκαν στο Ναύπλιο με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να παρεμβαίνει συνεχώς, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν φωνές και από άλλους συμβούλους που προσπαθούν να επιβληθούν, με το δημοτικό συμβούλιο παρολίγο να μετατραπεί σε αρένα. Στην προσπάθειά του να μιλήσει ο κος Μάκαρης διακόπτεται συνεχώς, με έναν σύμβουλο να αρχίζει να χτυπά το χέρι στο τραπέζι δίπλα του απειλητικά.

Στη συνέχεια το λόγο παίρνει ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, όμως και πάλι τα ίδια ακολουθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Παρακολουθείστε το απόσπασμα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων, με την ένταση μεταξύ δημοτικών συμβούλων, την ώρα της τοποθέτησης Μάκαρη.

Αυξήσεις φωτιά στο δήμο Ναυπλιέων

Το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο χώρο συνεδριάσεων του Δημαρχείου και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη και αποφάσισε την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, ως κάτωθι:

 – Πρώτος Συντελεστής (οικιακής χρήσης) που αφορά ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κατοικίες με αναπροσαρμογή τέλους σε 2,49 € /τμ από 1,79 € /τμ

– Δεύτερος Συντελεστής αφορά ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, απαλλαγή σύμφωνα με την ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πρακτική.

– Τρίτος Συντελεστής ( γενικής χρήσης) αφορά ακίνητα που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσης οικονομικής δραστηριότητας με αναπροσαρμογή τέλους σε 3,58 € /τμ από 2,88 € /τμ

Επισημαίνεται ότι στην κατηγορία γενικής χρήσης εφαρμόζονται πλασματικά τετραγωνικά μέτρα για Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ σε 6,50 € /τμ, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στα τ.μ της κατηγορίας γενικής χρήσης καθώς επίσης και τα προβλεπόμενα αντίστοιχα έσοδα.

Παράλληλα, διατηρούνται οι απαλλαγές που ορίζει ο νόμος βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

anagnostis 12ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 09.03.2023-120707

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για την αύξηση των δημοτικών τελών στον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, που κυκλοφορεί.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

Διαβάστε ακόμα

Back to top button