home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο Άργος ο Παναγιώτης Γιαννάκης – «Μη φοβάστε να χάνετε»

Ο θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ πήγε στο 1ο Λύκειο Άργους και μίλησε στους μαθητές με τη σοφία σχεδόν μισού αιώνα
Παναγιώτης Γιαννάκης 1ο Λύκειο Άργους (1)

Ο θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης πήγε στο γήπεδο του 1ου Λυκείου Άργους. Μαζί του ο δημοσιογράφος Γιώργος Λυκουρόπουλος και ο βραβευμένος προπονητής Σωκράτης Ηλιάδης

Από τους δώδεκα Θεούς του ’87, είναι ο μόνος που συνέχισε, χωρίς παρέκκλιση, το δρόμο του μπάσκετ. Τότε ήταν 28 ετών, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, τώρα στα 64 εξακολουθεί να έχει μέσα του την ίδια φλόγα

Μίλησε στους μαθητές με τη σοφία σχεδόν μισού αιώνα. «Παιδιά δεν πρέπει να φοβάστε να χάνετε. Η ήττα σε μαθαίνει την επόμενη μέρα να κάνεις περισσότερο προπόνηση, να ανακαλύψεις πιο πολλά για τον εαυτό σου. Να καταλάβεις ότι δεν περνάει 24ωρο που να μη δουλεύεις σκληρά. Είναι σημαντικό από μικρή ηλικία να δουλεύεις σε όλο το βάθος τις αντιδράσεις σου. Σωματικές, πνευματικές, συναισθηματικές. Είναι η προίκα της ζωής και του μέλλοντός σου», είπε, μεταξύ άλλων.

O Γιαννάκης μπήκε στο μπάσκετ το 1971. 48 χρόνια μετά, όταν τον ρώτησαν τι έχει κερδίσει από αυτή την ενασχόληση, απάντησε: «Κάθε μέρα ανακάλυπτα τον εαυτό μου. Έκανα φίλους, έμαθα πολλά για τη ζωή, βοήθησα το σώμα μου, εκτίμησα ακόμη και τους αντιπάλους μου για όλα τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν. Έμαθα ότι η ζωή είναι ωραία μέσω του αθλητισμού και το έχω αγαπήσει αυτό το παιχνίδι, όσο τίποτε άλλο».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρας η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους Λένα Παπαθανασίου και εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis