home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γκιόλας: Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί Κλημεντίνης στην Αργολίδα

ΒΟΥΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Αναφορά κατέθεσε σήμερα 7 Μαρτίου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με αφορμή την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» και την Έκθεση του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας και Όμορων Νομών στα οποία αναφερόταν το μεγάλο που προέκυψε στους παραγωγούς μανταρινιών, της ποικιλίας Κλημεντίνη, μετά τις καταστροφικές συνέπειες από ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών.

Ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

«Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την από 23-2-2023 επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άργους “Η Μέλισσα», στην οποία καταγράφεται η διαπιστωμένη σοβαρή ζημία σε πολλά τμήματα περιοχών της Αργολίδας, όπου καλλιεργείται η ποικιλία του μανταρινιού «Κλημεντίνη». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, η οποία βασίζεται σε έκθεση που έγινε από τον Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας και Όμορων Νομών, «η ζημιά αυτή η οποία προήλθε από ακραίο καιρικό φαινόμενο, ήταν αναπόφευκτη και καμία ενέργειά μας, είτε πριν, είτε μετά, δεν ήταν δυνατόν να αντιστρέψει το αποτέλεσμα».

Είναι ήδη γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φετινή συγκομιδή των εσπεριδοειδών λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατικών χεριών, γεγονός που καθυστέρησε σημαντικά την πώληση και εξαγωγή του προϊόντος το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής να βρίσκεται ακόμη πάνω στα δέντρα, όταν συνέβη τα ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Οι αγρότες εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα όχι μόνο στην παραγωγή των προϊόντων τους αλλά και στην δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους. Θεωρείται αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθούν ή να ενισχυθούν οι παραγωγοί ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο”.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν (2): 1. Η από 23-2-2023 επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας εσπεριδοειδών ‘Αργους “Η Μέλισσα”.

  1. Η από 15-2-2023 έκθεση του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας και Όμορων Νομών».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis