home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μάκαρης: «Κοινωνία και Πολιτεία αποδοκίμασαν τη φορομπηχτική πολιτική Κωστούρου»

Καταργήθηκε η απόφαση αύξησης δημοτικών τελών
Κώστας Μάκαρης

Αναπροσαρμόζονται τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο δήμο Ναυπλιέων, μετά τη νέα απόφαση λόγω της ακύρωσης της προηγούμενης από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Κώστας Μάκαρης, κάνοντας λόγο για «φορομπηχτική πολιτική Κωστούρου» την οποία «αποδοκίμασαν κοινωνία κα πολιτεία».

Όπως επισημαίνει ο κος Μάκαρης:

«Η προώθηση από τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, μέσω των υπάκουων δημοτικών του συμβούλων, της κατάφορα αντικοινωνικής και παράνομης απόφασης για αύξηση των δημοτικών τελών δεν πέρασε.

Η ομόθυμη καταδίκη από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και Φορείς της κοινωνίας, οι κινητοποιήσεις μας και η πολιορκία του Δημαρχείου από θυμωμένους Δημότες απέδειξαν τον αυταρχισμό του απερχόμενου Δημήτρη Κωστούρου.

Ειδικότερα η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, λαμβάνοντας τον λόγο στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε ότι οι αυξήσεις επιβάλλονται για να ισοσκελισθούν τα κόστη των υπερβολικών αναθέσεων που έκανε ο Δημήτρης Κωστούρος. Και ότι γινόταν διασπάθιση του δημοτικού χρήματος που όδευε σε κατάλληλους προμηθευτές για αγορά ανταλλακτικών και πληρωμή ασφαλειών για οχήματα που είχαν από ετών αποσυρθεί της κυκλοφορίας.

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και υπ. Δήμαρχος Κώστας Μάκαρης είχε υποδείξει και είχε αποδείξει ότι «αν η δημοτική αρχή Κωστούρου δεν είχε διογκώσει τόσο πολύ τα έξοδα αποκομιδής με μη αναγκαίες αναθέσεις, εκατομμυρίων ευρώ, σε ιδιωτική επιχείρηση τότε δεν θα χρειαζόταν να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη».

Η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη που άσκησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Αργολίδας Τάκης Μακρής, επέφερε την κατάργηση της απόφασης αύξησης των Δημοτικών Τελών λόγω «μη θεμελίωσης της ανάγκης πραγματικής αύξησης των εξόδων αποκομιδής». Ο Δημήτρης Κωστούρος και οι σύμβουλοι της παράταξής του δικαίως χαρακτηρίσθηκαν από τους Δημότες ως «Φορομπήχτες και εχθροί του λαού».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis