home design 800x400
home design 1170Χ320

Σημασία του πηνίου ανάφλεξης και της λειτουργικής του μονάδας

ταμπλό αυτοκινήτου

Ένα πηνίο ανάφλεξης (που ονομάζεται επίσης πηνίο σπινθήρα) είναι ένα πηνίο επαγωγής στο διακόπτη ανάφλεξης ενός αυτοκινήτου που αλλάζει την τάση της μπαταρίας κατά ένα μεγάλο αριθμό βολτ με σκοπό να προκαλέσει έναν ηλεκτρικό σπινθήρα στα εξαρτήματα σπινθήρα για να αγγίξει το καύσιμο.
Σύνθεση:

Ο διανομέας αποτελείται από έναν διακόπτη, έναν έμπορο και έναν ρυθμιστή διάχυσης και κενού.
Δουλεύει:

Ο διανομέας ανάφλεξης εισάγεται προς το μπροστινό μέρος του κινητήρα και ελέγχεται μέσω ενός μοναδικού γραναζιού με διαγώνια δόντια από τον άξονα περιστροφής. Ο διανομέας ανάφλεξης εισάγεται στο τελείωμα του εκκεντροφόρου άξονα.Στον έμπορο εκκίνησης, το διάκενο μεταξύ των επαφών αλλαγής μπορεί να εισαχθεί με δύο τρόπους: διεγείρωντας το με ένα πακέτο πλακών για να εκτιμηθεί το διάκενο ή εκτιμώντας τον τελικό ρυθμό ροής των επαφών αλλαγής όπως και για το σημείο περιστροφής της ράβδου οδήγησης με ένα καταπληκτικό κατασκεύασμα.Η ακόλουθη τεχνική είναι θεμελιώδης κυρίως όταν υπάρχει ανάγκη για ακριβή καθορισμό των επαφών και όταν υπάρχει μεταχειρισμένος διακόπτης χονδρικής πώλησης (παλιός), στον οποίο πιθανώς υπάρχει ανταλλαγή μετάλλων στις επιφάνειες επαφής των επαφών, για παράδειγμα, ανάπτυξη της οπής (αποσύνθεση της επιφάνειας επαφής) και του κονδύλου.

Πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι επαφές του διακόπτη βρίσκονται πάντα σε καλή κατάσταση και ότι οι επιφάνειες επαφής έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Σημάδια κακής πηνίου ανάφλεξης:

  • Ο κινητήρας σβήνει
  • Δυσάρεστο ρελαντί
  • Μείωση της ισχύος του οχήματος, ιδίως καθώς αυξάνεται η ταχύτητα
  • Άχρηστα χιλιόμετρα
  • Προβλήματα στην εκκίνηση του κινητήρα
  • Η λυχνία ελέγχου του κινητήρα είναι αναμμένη
  • Ακανόνιστη ανάφλεξη των καυσαερίων
  • Διευρυμένες εκκενώσεις υδρογονανθράκων
  • Η μυρωδιά αερίου που προέρχεται από τα καυσαέρια
  • Διαρροή καυσίμου

Πολλαπλασιαστής αυτοκινήτου: autodoc.gr

Υλικά που απαιτούνται για την αντικατάσταση ενός πηνίου ανάφλεξης:

1. Ανταλλακτικό πηνίο ανάφλεξης

2. Κατσαβίδι

3. Ρητό εγχειρίδιο διαχείρισης για το όχημά σας

4. Σετ εξαρτημάτων και κλειδί

5. Κλειδί


Οδηγίες βήμα προς βήμα για την αντικατάσταση ενός πηνίου ανάφλεξης:

Βήμα 1: Αποσυνδέστε την μπαταρία. Διαχωρίστε την αρνητική σύνδεση της μπαταρίας για τη χωρητικότητα της φέτας στο όχημα. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ή κλειδί για να απελευθερώσετε το μπουλόνι του συνδετήρα που συγκρατεί τη σύνδεση στον ακροδέκτη.

Βήμα 2: Εντοπίστε το πηνίο ανάφλεξης.Βρείτε τους δακτυλίους μίζας στο πάνω μέρος του κινητήρα.Θα συνδεθούν με το τετράγωνο του κινητήρα ή με τα τμήματα που τον περιβάλλουν.

Βήμα 3:Αποσυνδέστε και αφαιρέστε το πηνίο ανάφλεξης.Θα πρέπει να αφαιρέσετε τους συνδέσμους ή τις βίδες που συνδέουν το μπούκωμα με το όχημα. Θα πρέπει επίσης να αποσυνδέσετε τους ηλεκτρικούς συνδέσμους από τον δακτύλιο.

Βήμα 4: Τοποθετήστε το νέο πηνίο ανάφλεξης. Τοποθετήστε το νέο πηνίο ανάφλεξης ανάποδα από τη σειρά με την οποία αφαιρείται το προηγούμενο.

Βήμα 5: Δοκιμάστε τη νέα ανάφλεξη. Ξεκινήστε τον κινητήρα με το όχημα στη θέση στάθμευσης για να δοκιμάσετε το νέο πηνίο ανάφλεξης Σε περίπτωση που το όχημα εκκινήσει και τυπικά καθίσει, τότε θα μπορείτε να το οδηγήσετε δοκιμαστικά.

Πηγή πληροφοριών:
https://ti-einai.gr/pollaplasiastis-autokinitou/
https://www.autodoc.gr/info/ti-einai-o-pollaplasiasths-toy-aytokinhtoy-leitoyrgies-symptwmata-kai-blabes

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis