home design 800x400
home design 1170Χ320

Μαραθώνιος Ναυπλίου: Υπό την βαριά σκιά της τραγωδίας των Τεμπών

Ξεκίνησε ο αγώνας με σύνθημα «Τρέξε τη διαδρομή, ζήσε την εμπειρία»!
Μαραθώνιος Ναυπλίου 2023 (6)

Με σύνθημα «Τρέξε τη διαδρομή, ζήσε την εμπειρία», ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στο Ναύπλιο, ο Μαραθώνιος δρόμος, υπό την σκιά της ανείπωτης τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Μετά τις αντιδράσεις τμήματος της τοπικής κοινωνίας, που ζητούσε αναβολή του Μαραθώνιου Ναυπλίου, λόγω του εθνικού πένθους που είχε κηρυχθεί για την πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η φετινή Διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου να αφιερωθεί στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ως ελάχιστο φόρο τιμής. Λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, είχε προηγηθεί στο Ναύπλιο μεγάλη πορεία για την τραγωδία των Τεμπών.

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2023 (8)

Στο πλαίσιο αυτό τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την εκκίνηση, ενώ αφέθηκαν στον ουρανό τόσα λευκά μπαλόνια, όσα και οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ως μια συμβολική στήριξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2023 (7)
ΦΩΤΟ: Δημήτρης Μπέκας

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή διοργάνωση που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό!

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, δρόμου 5 χλμ. & 2,5 χλμ. για όλους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis