home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα πρώην Public στο Άργος και το μοντέλο της «Amazon-oποίησης»

Τι λέει το σωματείο εργαζομένων για το αιφνίδιο κλείσιμο καταστημάτων σε Άργος και Αγρίνιο και πού αποδίδει αυτή την εξέλιξη
public Άργος

«Μεθοδευμένα» αλλά και «απροειδοποίητα» έκλεισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου των καταστημάτων «Public», η εταιρεία τα δύο καταστήματα της που είχε στο Άργος και στο Αγρίνιο. Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία Retailworld A.E.-Καταστήματα Public, η εργοδοσία ανακοίνωσε χωρίς προειδοποίηση το κλείσιμο των καταστημάτων.

«Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μεταφέρθηκε στους εργαζόμενους το μαντάτο και πριν καν το τέλος της μέρας είχαν κατέβει τα ρολά και είχαν κατατεθεί οι αποζημιώσεις απόλυσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι «δεν υπήρξε η παραμικρή προειδοποίηση προς τους συναδέλφους προκειμένου να προετοιμαστούν στοιχειωδώς (να αναζητήσουν αλλού εργασία, εγκαίρως, να φροντίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους)».

Το σωματείο, το οποίο την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό «Public» στο Σύνταγμα καταγγέλλει ότι το κλείσιμο των καταστημάτων πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία, από τη μία πλευρά, επενδύονται 10 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των καταστημάτων και από την άλλη η σημαντική πλειονότητα των εργαζομένων αμείβεται με τον κατώτατο μισθό και εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερική απασχόληση.

Όσο για το μείζον «γιατί», το σωματείο εκτιμά ότι η εταιρεία ακολουθεί το μοντέλο της «Amazon-oποίησης» και επιχειρεί να μετατρέψει ένα κομμάτι της σε ηλεκτρονικό μαγαζί.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis