home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι φέρνει ο καιρός την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα – Θα βρέξει στην Αργολίδα;

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Με τι καιρό θα κάνουμε κούλουμα
Κούλουμα Καραθώνα Ναύπλιο 2022 Καθαρά Δευτέρα (4)

Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες, μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρούς έως πρόσκαιρα θυελλώδεις νοτιάδες θα εορταστούν οι τελευταίες ημέρες της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα.

Ο καιρός θα έχει διακυμάνσεις ανά περιοχή, θα πέσουν τοπικές βροχές σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, αλλά όχι στην Αργολίδα. Ωστόσο οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ο καιρός την Κυριακή της Αποκριάς

Την Κυριακή αναμένονται λίγες παροδικές λασποψιχάλες στη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία πριν το ξημέρωμα.

Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και το βράδυ στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στο εσωτερικό).

Στην Ήπειρο και κυρίως στο βόρειο τμήμα της θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σύντομες μπόρες θα σημειωθούν και στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Επιπλέον, μπόρες και αργά τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως όμως στα βόρεια τμήματα τους και στα ορεινά και την υπήνεμη στο νοτιά πλευρά τους.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται μουντός καιρός λόγω των υψισυννεφιών που θα συνδυάζονται με σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, αλλά χωρίς να εκδηλώνονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 19-21 και τοπικά τους 22-23οC στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-7 και πολύ τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακά εξασθένηση από το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα:

Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι και από τα βόρεια στη δυτική Ελλάδα. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προς το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Με τι καιρό θα κάνουμε κούλουμα

Την Καθαρά Δευτέρα, αναμένεται πέρασμα βροχής στη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέσα στη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα προς το βράδυ. Πιθανότητα για μπόρες το μεσημέρι υπάρχει σε τοπικό επίπεδο στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως στα βόρεια τμήματα και στη δυτική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες και γενικά μουντός καιρός λόγω και της αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, οπότε και θα φτάνει το μεσημέρι ο υδράργυρος τους 17-19οC.

Οι νοτιάδες στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν, οπότε ενώ αρχικά θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά στα ανατολικά τα 8 μποφόρ, από το μεσημέρι θα πέσουν στα 5-6 και στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μόνο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis