home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αποκριάτικο γαϊτάνακι πλημμύρισε με χρώματα τις γειτονιές της Ερμιόνης

Η αγάπη του χορού να μεγαλώνει και ο κύκλος μαζικά να μας ενώνει!
Γαϊτανάκι απόκριες Ερμιόνη (4)

Αναμφίβολα, ζώντας ή παρατηρώντας ένα τόσο δυνατό δρώμενο, είναι δύσκολο να βάλεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, τον παλμό, που πια αποτελεί ανάμνηση, σε σειρά και όλα ετούτα να τα αποτυπώσεις σε λέξεις.

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, μετά από δίχρονη υποχρεωτική παύση του αποκριάτικου δρώμενου που διοργανώνει με τίτλο «Γαϊτανάκι», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00, φώναξε δυνατά και πάλι «Τούτες οι μέρες το ‘χουνε & αυτές οι εβδομάδες» στα σοκάκια και τους δρόμους της Ερμιόνης.

Για 6η χρονιά, 27 παιδιά, 35 έφηβοι και ενήλικες χορευτές και χορεύτριες έδωσαν δυναμική παρουσία και αρωμάτισαν τις γειτονιές του Ταξιάρχη και της Παναγίας, πλημμύρισαν με χρώματα, τα Μανδράκια και τον Άγιο Αθανάσιο, ταξίδεψαν το κοινό σε αποκριάτικους ρυθμούς στο Λιμάνι και στην Πλατεία Πεύκου.

Παρ’ όλο που στη περιοχή μας λάμβαναν χώρα ακόμα δύο δρώμενα, τα οποία όταν ξεκίνησε το γαϊτανάκι δεν υπήρχαν ή λειτουργούσαν υπό στοιχειώδη οργάνωση, οι Ερμιονίτες και οι Ερμιονίτισσες, που τίμησαν την αποκριάτικη εκδήλωση με την παρουσία τους, που φίλεψαν τον καλό τους λόγο και το γλυκό τους λικέρ στις κατά τόπους γειτονιές, δίνουν δύναμη στους διοργανωτές να συνεχίζουν και να λειτουργούν ομαδικά και με πείσμα, όρεξη, σύνεση και ταπεινότητα να δημιουργούν, να συμμετέχουν, να ονειρεύονται αυτό που πραγματικά αξίζει ο τόπος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis