home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Χρήσιμα

Ανοδική πορεία τιμών στην ενοικίαση αυτοκινήτου: Υπάρχουν λύσεις!

Φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και όχι η νέα κατάσταση δεν έχει να κάνει με την πανδημία. Αυτή τη φορά το πρόβλημα, πάντα πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο, είναι οι τιμές των καυσίμων. Αυτές σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητα οχημάτων προς ενοικίαση εκτινάσσουν στα ύψη τις τιμές των ενοικιάσεων, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Λέμε δε, στις περισσότερες γιατί υπάρχουν και εταιρείες, που αντιλαμβανόμενες την κατάσταση προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μη μετακυλήσουν το βάρος στον καταναλωτή παρέχοντας προσφορές και εκπτωτικά πακέτα. Ας δούμε όμως τι συνέβη εξαρχής και εν συνεχεία μερικούς τρόπους να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Εν αρχή ήν οι πωλήσεις οχημάτων του στόλου

Η περιορισμένη κινητικότητα- ενοικίαση και η μειωμένη παραγωγή οχημάτων (και τα δύο απόρροια της πανδημίας) οδήγησαν τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στη μαζική πώληση μέρους του στόλου τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν την επιβίωσή τους τη δεδομένη δυσχερή οικονομική συγκυρία. Η πανδημία πέρασε και ο κόσμος άρχισε να κινείται. Οι νέες συνθήκες που βρήκαν τον κλάδο διαμορφώνονται από δύο παραμέτρους:

Α)Η αυτοκινητοβιομηχανίες διατήρησαν το μοντέλο χαμηλής παραγωγικότητας για λόγους επιβίωσης. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει και περιορισμένη διαθεσιμότητα οχημάτων.

Β)Ο κόσμος ταξιδεύει σαν να μην υπάρχει αύριο.

Διαβάστε ακόμα

Αποτέλεσμα και των δύο είναι να υπάρχει αυξημένη ζήτηση και ο νόμος της αγοράς λέει, ότι όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και κλιμάκωση των τιμών.

Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα: Μπορεί να είναι προσιτή

Παρόλα αυτά η ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα μπορεί να είναι προσιτή οικονομικά σε όλους, εάν γίνει έγκαιρα. Αυτό ως νοοτροπία δεν είναι κάτι καινούριο. Για την ακρίβεια το ίδιο συνέβαινε τόσα χρόνια και με τις πτήσεις. Μάλιστα η σχέση των τιμών των πτήσεων σε συνάρτηση με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι αντιστρόφως ανάλογη: Πριν οι πτήσεις ήταν πολλές και ακριβές και η ενοικίαση οικονομική. Τώρα οι πτήσεις είναι λιγότερες και οικονομικότερες και η ενοικίαση οχήματος ακριβότερη. Επομένως είναι εφικτό να ενοικιάσει κάποιος οικονομικά όχημα για τα ταξίδια του;

Όπως προαναφέρθηκε με την έγκαιρη ενοικίαση αυτό είναι εφικτό. Όταν μάλιστα λέμε έγκαιρη δεν εννοούμε μερικές εβδομάδες ή ένα μήνα πριν, όπως συνηθίζουμε στη χώρα μας. Οι πραγματικές προσφορές γίνονται ως και 6 μήνες πριν τις διακοπές σας. Κάπου εκεί στον Γενάρη, μήνας χωρίς ιδιαίτερη ζήτηση, αφού έχουν προηγηθεί τα Χριστούγεννα, οι εταιρείες βγάζουν εκπτωτικά πακέτα. Συνήθως πρόκειται για προσφορές, όπου κάνετε την κράτηση για «χ» αριθμό ημερών κράτησης το καλοκαίρι.

Κλείστε τώρα, ακυρώστε αργότερα

Πρόκειται για μια δημοφιλη πρακτική στις ενοικιάσεις, που προσφέρει στον πελάτη την ευχέρεια να κλείσει την καλύτερη δυνατή προσφορά. Ελέγχοντας τακτικά τις τιμές και τις προσφορές μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας, αν βρείτε φθηνότερη. Μια τέτοια κίνηση είναι εφικτή, εφόσον δεν υπάρχει ρήτρα ακύρωσης στις κρατήσεις σας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα Αεροδρόμιο: Υπέρ και Κατά

Οι εταιρείες ενοικίασης πληρώνουν στο αεροδρόμιο ειδικές χρεώσεις, που μετακυλίονται στον πελάτη. Αυτό συχνά λειτουργεί αποτρεπτικά, αλλά πριν αποφασίσει κανείς να απορρίψει την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα αεροδρόμιο. Προτού αποφασίσει κανείς αν θα στραφεί σε αυτή την επιλογή πρέπει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά. Για παράδειγμα έχοντας κάνει κράτηση διαδικτυακά τη στιγμή της άφιξης στο αεροδρόμιο ο πελάτης μπορεί να παρακάμψει τις ουρές και να παραλάβει άμεσα το όχημά του. Έτσι είναι έτοιμος να απολαύσεις τις διακοπές του χωρίς εμπόδια και δυσκολίες.

Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξει κανείς να ενοικιάσει από την πόλη και όχι από το αεροδρόμιο, αναπόφευκτα θα πρέπει να διαθέσει ένα ικανό ποσό σε ταξί για τη μεταφορά του. Κι αν χρησιμοποιήσει τα μέσα μεταφοράς, τότε το ταξίδι θα είναι μεν οικονομικότερο, η ταλαιπωρία και η κούραση όμως θα είναι μεγαλύτερες. Κάτι που εν τέλει θα του στερήσει στην ουσία την πρώτη ημέρα του ταξιδιού του. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη:

  • Τον προϋπολογισμό του ταξιδιού του
  • Τον διαθέσιμο χρόνο για διακοπές

Με γνώμονα τα δύο παραπάνω θα αποφασίσει τι αξίζει να θυσιάσει έναντι τίνος.

Προσέξτε τις επιπλέον χρεώσεις

Μερικές υπηρεσίες αυξάνουν κατά πολύ το κόστος και στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι περιττές. Για παράδειγμα, όλα τα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν πλέον σύστημα πλοήγησης για να βρίσκει κανείς τον δρόμο του. Όσον αφορά στη μουσική, που μερικές φορές το ραδιόφωνο χρεώνεται εξτρα, τίποτα δεν αξίζει όσο το να ταξιδεύει κανείς ακούγοντας μια λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια. Στο ραδιόφωνο εκτός από τις διαφημίσεις ακούει κάποιος και πολλά κομμάτια, που δεν του αρέσουν.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι και οικονομική ασχέτως των εξελίξεων. Με λίγο προγραμματισμό και γνώση του τι ακριβώς χρειαζόμαστε όλα θα είναι υπό έλεγχο και το ταξίδι των ονείρων μας υπό υλοποίηση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button