home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΥγεία

Ο Ιωάννης Κουκουφιλίππου τιμήθηκε για το έργο του στο Νοσοκομείο Αργολίδας

Η Διοίκηση, η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας εκτίμησαν το σημαντικό έργο της απορρόφησης 6.500.000 ευρώ ευρωπαϊκών πόρων

Μια σημαντική τιμητική διάκριση κέρδισε ο Ιωάννης Κουκουφιλίππου, ηλεκτρολόγος μηχανικός, BSc, MSc, PhD(c) – υποδιευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, στα χθεσινά βραβεία του ΕΣΥ, η οποία έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και η Ναυπλιώτισσα λοιμωξιολόγος, επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και επιστημονική υπεύθυνη του post covid ιατρείου Γαρυφαλλιά Πουλάκου.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση, η Προϊσταμένη Αρχή 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας εκτίμησαν το σημαντικό έργο, της απορρόφησης 6.500.000 ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, και ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας, βράβευσαν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στην πρώτη απονομή τιμητικών βραβείων στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, τον κο Κουκουφιλίππου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκουφιλίππου:

«Γεμίζουμε περηφάνια αλλά και ενέργεια για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για αυτό το νοσοκομείο, με σκοπό να αφήσουμε μία γερή παρακαταθήκη στους πολίτες και επισκέπτες της Αργολίδας αλλά και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, έχοντας πάντα στο μυαλό ότι η επιτυχία σε αυτό τον δύσκολο χώρο της υγείας έρχεται όταν εγκαταλείψεις το εγώ και μπεις στο Ε.Σ.Υ.!”.

Ήταν το 2012, όταν ο Διοικητής του ΓΝ Αργολίδας- ΝΜ Άργους (Ι. Άρχοντας) ανέθετε στον υπάλληλο Κουκουφιλίππου Ιωάννη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό της Τ.Υ. να συντάξει προτάσεις για υποβολή, στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013. Στις ενστάσεις του υπαλλήλου ότι μόνος και χωρίς εκπαίδευση δεν θα αντεπεξέλθει, απάντησε «πεδίον δόξης λαμπρό ανοίγεται μπροστά σου»!. Ύστερα από επίπονη προσωπική προσπάθεια και πολύ διάβασμα, πολλές απλήρωτες ώρες υπερωρίας μέσα σε περιβάλλον συχνά αμφισβήτησης και αδαούς αντιμετώπισης ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες, με ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013συνολικού προϋπολογισμού 1.622.000,00 ευρώ που υλοποιήθηκαν στο ακέραιο από την ένταξή τους έως την ολοκλήρωσή τους, ουσιαστικά από έναν υπάλληλο, με παράλληλα καθήκοντα Μηχανικού, χωρίς να υπάρξουν ενστάσεις, δικαστικές προσφυγές ή καθυστερήσεις και χωρίς να χαθεί ούτε ένα υποέργο, επιτυγχάνοντας απόλυτη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Στη συνέχεια η συνέπεια του ΓΝ Αργολίδας, επικυρώθηκε με την επιτυχή ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020, αυτή τη φορά συνολικού προϋπολογισμού 1.673.000,00 ευρώ.Σε αυτή την περίοδο η συσσωρευμένη πείρα και η μετατροπή της αμφισβήτησης σε σεβασμό έστρεψαν τους προβολείς στην σημαντικότητα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για το νοσοκομείο. Οι Πράξεις που αφορούσαν προμήθεια εξοπλισμού, υλοποιήθηκαν επίσης στο ακέραιο από την ένταξή τους έως την ολοκλήρωσή τους, ουσιαστικά πάλι από έναν υπάλληλο.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε και επετεύχθη η ένταξη της Ενεργειακής Αναβάθμισης του ΓΝ Αργολίδας, που αποτελεί την πιο πρόσφατη επιτυχία στο ΕΣΠΑ 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 3.462.000,00 ευρώ. Η εν λόγω Πράξη ανήκει πλέον στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 και βρίσκεται σε φάση διαγωνισμού ανάδειξης μελετητή. Με το πέρας της, την επόμενη διετία, θα έχουν αντιμετωπιστεί τα πλέον σημαντικά τεχνικά προβλήματα των κτιριακών και ενεργειακών υποδομών των δύο νοσηλευτικών μονάδων Άργους και Ναυπλίου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button