home design 800x400
home design 1170Χ320

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Συνδρομή της Περιφέρειας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Β΄ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας
Άστρος Κυνουρίας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση χθες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη. Τη συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η ανάπλαση του χώρου στο Άστρος που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 1823 η Β΄ Εθνοσυνέλευση των επαναστατημένων Ελλήνων καθώς και η ανέγερση σε αυτόν μνημείου τη δαπάνη για το οποίο θα καλύψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο δήμος, όπως έγινε γνωστό, ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας και στη διοργάνωση των εκδηλώσεων που οργανώνει φέτος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Β΄ εν Άστρει Εθνοσυνέλευση.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας
Συνάντηση Π. Νίκα με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας // ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ακόμα, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των εν εξελίξει έργων στην περιοχή, μεταξύ των οποίων η παρέμβαση για την αντιδιαβρωτική προστασία στην παραλία του Ατσίγγανου, όπως και αυτή για την αντικατάσταση τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αποκατάσταση των αγιογραφιών στην Μονή Λουκούς, η δυνατότητα του δήμου να προτείνει ένταξη μονοπατιών της περιοχής του στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών, όπως και η δημιουργία κέντρου υποστήριξης παιδιών της ομογένειας στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στο Καστρί.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis