home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΛακωνία

250.000 ευρώ στο Δήμο Ευρώτα για τις καταστροφές της 26ης Ιανουαρίου

Το συνολικό ύψος των ζημιών από τις πλημμύρες αποτιμάται στα 2,7 εκατ. ευρώ

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Ευρώτα, άμεση ήταν η ανταπόκριση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στο αίτημα του Δημάρχου, Δήμου Βέρδου όσο αφορά στην ταχεία εκταμίευση πόρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 26ης Ιανουαρίου 2023.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ευρώτα επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, στον οποίο έθεσε το ζήτημα της κατεπείγουσας χρηματοδότησης του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Δ. Βέρδος ενημέρωσε τον Σ. Πέτσα για το αναλυτικό Τεχνικό Δελτίο που έχει ήδη συνταχθεί και κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Δήμο και στο οποίο γίνεται αναλυτική καταγραφή όλων των καταστροφών που προκάλεσαν στο Δήμο Ευρώτα τα ακραία φαινόμενα της 26ης Ιανουαρίου 2023, συνολικού ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα ζήτησε την άμεση εκταμίευση πόρων για την κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών και ο αναπληρωτής Υπουργός υπέγραψε χθες σχετική απόφαση για την εκταμίευση 250.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης καταστροφών.

Επίσης, με αφορμή τη συνάντησή τους, ο Δ. Βέρδος έθεσε εκ νέου στον Σ. Πέτσα το ζήτημα της συγκέντρωσης των Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και φορέων του Δημοσίου υπό μία σκέπη, δηλαδή τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία ενιαίας κτηριακής εγκατάστασης, που θεωρείται ιδιαίτερης σπουδαιότητας, προκειμένου οι Υπηρεσίες του Δήμου να καθίστανται πιο εύρυθμες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button