home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΚΚΕ Αργολίδας: «Πρέπει να σπάσει επιτέλους το ”ουδέν μονιμότερον” της φτώχειας, των χρεών, των πλειστηριασμών»

ΚΚΕ

«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» σε ό,τι αφορά τα βάρη που θα συνεχίζει να φορτώνεται ο λαός, δηλώνει το ΚΚΕ Αργολίδας και τονίζει πως οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ θα σταθεροποιηθούν το 2024.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας:

«Ο πληθωρισμός – λένε κυβέρνηση και αστικά επιτελεία – υποχωρεί. Αλλά οι τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών προϊόντων εξακολουθούν να ανεβαίνουν με σπασμένα φρένα και θα κάνουν περίπου… έως το 2024 να «σταθεροποιηθούν» (για μείωση ούτε συζήτηση!).

Οι τιμές των καυσίμων – λένε – «επιτέλους» …αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό. Αλλά οι υπηρεσίες που βασίζονται σε αυτά, όπως οι μετακινήσεις και οι μεταφορές, συνεχίζουν να ανεβαίνουν με διψήφιους ρυθμούς και ούτε με το κιάλι δεν φαίνεται μείωσή τους, με βάση και τα νέα «πράσινα» χαράτσια που έχουν νομοθετηθεί.

 Οι δόσεις των δανείων «φουσκώνουν» και πάνε, εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, που αναμένεται να ανέβουν κι άλλο τους επόμενους μήνες. Αλλά όποιος αντέξει και δεν φύγει «καρφί» για πλειστηριασμό, θα πρέπει να περιμένει «σταθεροποίηση» σε κανένα δίχρονο από τώρα!

«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» λοιπόν σε ό,τι αφορά τα βάρη που θα συνεχίζει να φορτώνεται ο λαός, για να πληρώνει τα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου από την προηγούμενη κρίση, τις «πράσινες» μπίζνες, την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

 Όλα αυτά – που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του κοινού προγράμματος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός από την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ: Για να δυναμώσει ο αγώνας απέναντί τους και να σπάσει επιτέλους το «ουδέν μονιμότερον» της φτώχειας, των χρεών, των πλειστηριασμών.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis