home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΟικονομίαFeatured

Νέο Deal με προορισμό την Ιταλία – 60 τόνοι ελαιόλαδο από τη Λακωνία πουλήθηκαν 5,20 ευρώ το κιλό

Η ζήτηση για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι και πάλι υψηλή μετά από μία πρόσκαιρη κάμψη.

Συνολικά 60 τόνοι ελαιόλαδο, χαμηλής οξύτητας, πωλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου στην Ιταλική αγορά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βλαχιώτη, στη Λακωνία. Η τιμή ήταν στα 5,20 ευρώ το κιλό, τη στιγμή που η συγκομιδή της ελιάς βρίσκεται στο τέλος της. Η ζήτηση για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι και πάλι υψηλή μετά από μία πρόσκαιρη κάμψη.

Ο κ. Παναγιώτης Βαρελάς, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βλαχιώτη Λακωνίας δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο τα εξής: «ολοκληρώνουμε την συγκομιδή της ελιάς σε λίγες ημέρες από σήμερα. Μέχρι τώρα έχουμε πουλήσει γύρω στους 250 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φετινής εσοδείας και προβλέπεται να πουλήσουμε κάπως πιο μετά, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο, περίπου 700 ακόμα. Την Παρασκευή το πρωί κάναμε ακόμα μια πώληση, 60 τόνων ελαιολάδου, οξύτητας 0,4, το οποίο πάει για εξαγωγή στην Ιταλία, από όπου το ενδιαφέρον είναι έντονο. Περάσαμε λίγες ημέρες που είχαμε μια κάμψη της ζήτησης, αλλά φαίνεται πως ανεβαίνει η αγορά. Τους 60 τόνους τους δώσαμε με 5,20 ευρώ ανά κιλό. Στην περιοχή μας κυριαρχεί η καλλιέργεια της ελιάς της Κορωνέικης, αλλά κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια κέντρωσαν σε Καλαμών, λόγω της υψηλής τότε τιμής της ελιάς. Η συγκομιδή παραδοσιακά στην περιοχή του Βλαχιώτη ξεκινά και μπαίνει σε φουλ ρυθμούς πιο αργά, ακόμα και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Έτσι έγινε και φέτος. Αυτό πάει πίσω και τις πωλήσεις. Προσδοκούμε σε καλές τιμές και στη συνέχεια αφού στην ΕΕ το προϊόν δεν έχει μεγάλη παραγωγή. Με τις τιμές τις φετινές δεν συμφέρει να μπούμε για τυποποίηση».

Ο κ. Νίκος Αθανασόπουλος, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιώνας από την Μεσσηνία κάνει λόγο για μια καλή χρονιά, ενώ σημειώνει πως ο Συνεταιρισμός, που τυποποιεί ελαιόλαδο, δεν ανακοινώνει τιμές παραγωγού, αλλά η πληρωμή γίνεται με την διαδικασία της εκκαθάρισης πιο μετά μέσα στη χρονιά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button