home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Νέα πανσιόν στην Παλιά Πόλη – Το ισόγειο γίνεται διώροφο και ενώνεται με διπλανό τριώροφο

Δόθηκε άδεια από το ΥΠΕΝ για αλλαγή χρήσης δύο κτιρίων σε ενιαίο ξενοδοχειακό κατάλυμα
Ναύπλιο Βουκαμβίλιες παλιά πόλη

Μία νέα πανσιόν θα ανοίξει στο Παλιό Ναύπλιο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε δύο διπλανά διατηρητέα κτήρια τα οποία θα συνενωθούν για να αποτελέσουν ένα ενιαίο ξενοδοχειακό κατάλυμα 8 δωματίων. Το ένα από αυτά είναι ισόγειο και θα γίνει διώροφο, ενώ το διπλανό είναι τριώροφο και χρήζει επισκευής.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθόρισε τους συμπληρωματικoύς ειδικούς όρους, τους περιορισμούς δόμησης και χρήσης στο διατηρητέο κτίριο και στο όμορο σε αυτό κτίριο επί των οδών Σταϊκοπούλου 4 και Σπετσών 2, στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης αποφασίστηκε ότι επιτρέπονται η αποκατάσταση του διατηρητέου τριώροφου κτιρίου με υπόγειο καθώς και του όμορου ισογείου κτιρίου με ημιυπόγειο και η προσθήκη ορόφου άνωθεν αυτού.

Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης τους σε ενιαίο ξενοδοχειακό κατάλυμα 8 δωματίων και συνολικής δόμησης 355,67 τ. μέτρων, με συνένωση των αντίστοιχων οικοπέδων τους, με την προϋπόθεση η χρήση του χώρου στο ισόγειο για την παροχή πρωινού να αφορά αποκλειστικά στους ενοίκους της μονάδας και να αποκλείεται κάθε είδους αυτόνομη χρήση ή μεταβίβαση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis