home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Ξεφυλλίζοντας τις θεοπαράδοτες σελίδες του Τριωδίου

Με κείμενα και ύμνους ψυχής ορθοδόξων, άνοιξε στον «Δαναό» μια περίοδος ιερής προσδοκίας
Δαναός εκδήλωση (1)

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός», στο Άργος, παρουσιάσθηκε ένα επίκαιρο δρώμενο κατανυκτικού Τριωδίου με τίτλο «Αγκαλιάζοντας το Τριώδιο».

Με κείμενα και ύμνους ψυχής ορθοδόξων, άνοιξε μια περίοδος ιερής προσδοκίας! Οι Άγιοι της διπλανής μας πόρτας, ξεφύλλισαν τις θεοπαράδοτες σελίδες του Τριωδίου, και παρουσιάστηκαν συγκινητικά από τη διήγηση του νομικού και συγγραφέα Νώντα Σκοπετέα, μέσα και από το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Αυτοί οι Παράξενοι Χριστιανοί».

Δαναός εκδήλωση (2)

Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Βυζαντινή χορωδία «ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΟΝ-Δημοσθένης Παϊκόπουλος» του εν Αργολίδι Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως , υπό τη διεύθυνση του χοράρχη της Χρήστου Πιπέρου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και στέλεχος της Ν.Δ. Τάσος Γεώργας ο οποίος δήλωσε: “Η βυζαντινή μουσική και οι ύμνοι αποτελούν βάλσαμο για την ψυχή και το πνεύμα μας. Όταν δε προέρχονται από την χορωδία « Πατριαρχικόν Αναλόγιον – Δημοσθένης Παϊκόπουλος» και δη ως πηγή έχει την πατριαρχική παρακαταθήκη τότε πράγματι αποτελεί μια ξεχωριστή όσο μοναδική ευκαιρία για όλους μας να ακούμε τέτοιους ύμνους!“.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis