home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFeatured

Άργος: Έγινε ντέντεκτιβ για τον αγνοούμενο πατέρα του – «Λένε ότι κάποιος τον… έφαγε»

Η εξαφάνιση του Χρήστου Καρυοφύλλα και τα νέα στοιχεία για την υπόθεση

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης του Χρήστου Καρυοφύλλα από το Άργος, πριν από 8 χρόνια, την Πρωτομαγιά του 2015 παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ» την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, είναι μόλις 22 χρόνων. Δεν άντεξε τις σκιές και τη σιωπή μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του και έγινε ο ίδιος ντέντεκτιβ.

Ο Φώτης Καριοφύλλας μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια για να βρει την αλήθεια για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του, που κάποιοι φαίνεται ότι έθαψαν εκεί στην πόλη τους, στο Άργος.

Κινητοποίησε τον κόσμο του κυβερνοχώρου, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο και τα κυκλώματα που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Ο ίδιος έζησε την εφηβεία του μέσα στον πόνο, αφού σε διάστημα πέντε χρόνων, έφυγαν από τη ζωή ο παππούς του, που τον υπεραγαπούσε και τον φρόντιζε, η μητέρα του και μετά έχασε και τον πατέρα του.

Το «Τούνελ» ανταποκρίθηκε στην επιθυμία του παιδιού και ερεύνησε για δεύτερη φορά την παράξενη αυτή υπόθεση, με αγνοούμενο τον Χρήστο Καριοφύλλα 43 χρόνων. Εξαφανίστηκε την Πρωτομαγιά του 2015, από το Άργος όπου έμενε.

Χρήστος Καριοφύλλας

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πριν χαθεί, είχε αποκαλύψει σε κάποιον, ότι τον απειλούσαν.

Στην εκπομπή μίλησε άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα όσα είδε να διαδραματίζονται με τον αγνοούμενο σε συγκεκριμένο χώρο.

«Είδα να μπαίνει και κάποιος άλλος εκεί που ήταν…»

«Τον είδα τον Χρήστο ταλαιπωρημένο σε συγκεκριμένο χώρο. Ήταν με το ποδήλατο, δε νομίζω όμως πως εκείνος με είδε. Μπήκε ένα γνωστό αμάξι εκεί και μετά έμαθα πως χάθηκε ο Χρήστος. Ο **** που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, τον είδε σίγουρα και ξέρει τι έγινε. Πιστεύω πως τον έχουν φάει και τον έχουν πετάξει κάπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας μιλώντας στο «Τούνελ».

Η φωνή απόγνωσης του γιου που ψάχνει την αλήθεια…

«Θα συνεχίσω μέχρι να βρω το τέλος. Όποιο κι αν είναι», δηλώνει αποφασισμένος στην κάμερα του «Τούνελ» ο μοναχογιός του αγνοούμενου Χρήστου Καριοφύλλα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει χάσει την ελπίδα του και συνεχίζει ασταμάτητα να τον αναζητά με όποιον τρόπο μπορεί και κυρίως μέσω διαδικτύου.

«Κάνω συνεχώς αναρτήσεις στα social media και στο Facebook της κυρίας Νικολούλη και σε άλλες ομάδες για να κάνω ευρύτερα γνωστή την εξαφάνισή του», τονίζει ο Φώτης, αλλά επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν του έχουν μεταφέρει κάποια σημαντική μαρτυρία. «Μου λένε να μη χάνω την ελπίδα μου, να προσπαθώ πάντα, να μου δίνει δύναμη ο Θεός και να μάθουμε σύντομα την αλήθεια για να λυτρωθούμε».

Η τελευταία ανάρτηση του Φώτη που σοκάρει, ήταν στις 3 Ιανουαρίου. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Σ’ αυτόν τον αγώνα που κάνω το ξέρω ότι οι ίδιοι που απειλούσαν τον πατέρα μου, συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αργολίδας και διεφθαρμένοι **** θα βάλουν κι εμένα στο στόχαστρό τους γιατί ψάχνω την αλήθεια. Η αστυνομία επί εφτά χρόνια είναι αδρανής και αδιάφορη σχετικά με την υπόθεσή μου. Εγώ θα συνεχίσω μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι».

«Τον φαντάζομαι να γυρνά σπίτι μας…»

Ο μοναχογιός του αγνοούμενου, Φώτης Καριοφύλλας, είπε στο «Τούνελ»:

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα. Ζω με την εικόνα της πόρτας του σπιτιού μας να ανοίγει και να μπαίνει μέσα ο πατέρας μου. Αυτό μου δίνει ελπίδα και θέληση.»

Η μητέρα του αγνοούμενου και γιαγιά του Φώτη εξηγεί ότι ζει όλα αυτά τα χρόνια με την αγωνία και την ελπίδα.

Μέσα στον δικό της πόνο για την εξαφάνιση του γιου της, αλλά και το χαμό του συζύγου και της νύφης της, έχει δώσει όλο της το είναι στην ανατροφή του εγγονού της, που χαρακτηρίζει «χάρισμα Θεού».

«Είναι το στήριγμά μου η γιαγιά μου. Αν δεν ήταν αυτή ίσως να βρισκόμουν σε κάποιο ίδρυμα», λέει ο Φώτης.

Η Βασιλική Καριοφύλλα στηρίζοντας τον εγγονό της, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι συνέβη στον Χρήστο να μην φοβηθεί και να μιλήσει για να τελειώσει αυτό το μαρτύριο που κρατά χρόνια.

«Εδώ λένε ότι τον Χρήστο κάποιος τον… έφαγε»

Το «Τούνελ» κατά τη διάρκεια της αναζήτησης μαρτύρων για την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα στο Άργος, συνάντησε τον φίλο του Γιώργο Ντέρτη, ο οποίος μιλάει συγκινημένος για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν ο γιος και η μητέρα του.

Τον χαρακτηρίζει καλό παιδί, φιλήσυχο, σκληρό αγωνιστή που πάλευε, αλλά όταν αρρώστησε και πέθανε η γυναίκα του, αρρώστησε και ο ίδιος. «Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του», λέει.

«Βρέθηκα σε μία ταβέρνα στον Αχλαδόκαμπο και κάποιος είπε πως ο Χρήστος ήταν εκεί την Πρωτομαγιά με παρέα και εξαφανίστηκε όταν έφυγε από το μαγαζί».

Για όλα αυτά που ακούγονται στο χωριό ότι ίσως κάποιος τον «έφαγε» και τον εξαφάνισε, ο φίλος του εκτιμά ότι δεν είχε μεγάλες αντιπαραθέσεις με κανέναν, ούτε πολλά λεφτά.

«Συγκινούμαι με τον αγώνα του Φωτάκου, όπως τον φώναζε ο πατέρας του», λέει ο φίλος του Χρήστου. «Λάτρευε το παιδί του. Όλα για τον Φωτάκο».

Ο ίδιος κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει.

«Ήταν εδώ με τη φίλη του και ένα ζευγάρι…»

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στον Αχλαδόκαμπο, όπου ο αγνοούμενος βρέθηκε εκεί το απόγευμα της ημέρας που χάθηκε.

«Ήταν στο μαγαζί μου εκείνη την ημέρα μαζί με άλλον έναν. Τον Γιώργο τον *****. Κάθονταν έξω στη γωνία. Είχαν και δύο κοπέλες μαζί. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί λόγω Πρωτομαγιάς, είχαμε γλέντι εδώ. Γινόταν χαμός. Ήταν περίπου πέντε – έξι το απόγευμα. Και μάλιστα θυμάμαι ότι έφυγε και είπε ότι θα πλήρωνε ο άλλος που ήταν στην παρέα του. Νομίζω έφυγε με την κοπέλα του πριν νυχτώσει. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Με παίρνει και η μητέρα του και κλαίει. Μακάρι να γνώριζα που είναι το παλικάρι…», ανέφερε ο μάρτυρας.

«Δεν ήμασταν στην ταβέρνα εκείνη την ημέρα…»

Ο καρδιακός φίλος του αγνοούμενου, μιλάει για τη σχέση που είχε εκείνη την περίοδο με μία γυναίκα, αλλά απαντάει και σε αυτούς που λένε ότι ήταν μαζί του την ημέρα που χάθηκε.

«Εγώ είδα τον Χρήστο μία εβδομάδα ή δέκα μέρες πριν εξαφανιστεί. Είχαμε περάσει από τον Αχλαδόκαμπο μία βόλτα. Δεν ισχύει ότι την Πρωτομαγιά που εξαφανίστηκε ήμασταν μαζί στην ταβέρνα σε εκείνο το χωριό. Είχαμε πάει στη συγκεκριμένη ταβέρνα την Πρωτομαγιά, αλλά δύο ή τρία χρόνια πίσω», υποστηρίζει.

«Λέγονται πολλά και διάφορα εδώ στην Αργολίδα. Ότι τον έχουν σκοτώσει, ότι τον έχουν απαγάγει, άλλοι ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Η εκτίμησή μου είναι τον έχουν εξαφανίσει. Τώρα ποιοι; Δε γνωρίζω».

«Βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα;»

Ο γιος του φοβάται πως έχει πάθει κάτι κακό, γιατί εάν ήταν καλά θα επικοινωνούσε τόσο μαζί του, όσο και με την γιαγιά του, αφού ήταν μία δεμένη οικογένεια.

«Κάνω προσπάθειες. Συναντάω γνωστούς του πατέρα μου και τους ρωτάω τι έγινε εκείνη την ημέρα, πώς χάθηκε. Καλύτερα να ξέρεις ότι είναι νεκρός, παρά να έχεις την αγωνία», εξομολογείται ο Φώτης.

Η Βασιλική είδε τον γιο της τελευταία φορά παραμονή Πρωτομαγιάς. «Από τότε και μετά δεν τον έχω ξανά δει». Την ίδια μέρα, είδαν τον Χρήστο που προχωρούσε προς τους Μύλους. Πέρασε από έναν φίλο του και του είπε ότι θα πάει λίγο πιο κάτω και θα γυρίσει να πιουν καφέ. Δε γύρισε ποτέ».

Η μητέρα του αγνοούμενου, που έχει σταθεί «βράχος» στο εγγόνι της και τόσα χρόνια αγωνιά για το τι ακριβώς συνέβη στον γιο της, κάνει έκκληση μέσα από την εκπομπή:

«Μιλήστε παιδιά. Μιλήστε. Όποιοι ξέρετε μιλήστε».

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο γιος της να βρέθηκε τη λάθος στιγμή, τη λάθος ώρα σε ένα χώρο και να τον εξαφάνισαν.

«Ήταν ένα τέλειο παιδί. Είχε τη δική του επιχείρηση, έφτιαχνε χωράφια. Το πάλευε και προσπαθούσε. Μας αγαπούσε. Να βρεθεί ότι κι αν είναι, όπως κι αν είναι».

Ο Χρήστος Καριοφύλλας, έχει ύψος 1.70 και σήμερα εάν ζει, θα είναι 50 χρόνων.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button