home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΑυτοδιοίκησηΚοινωνία

Όχι Νίκα σε Ξυλόκαστρο για κλειστά σχολεία – Πού δεν θα κάνουν μάθημα την Παρασκευή

Χιονοπτώσεις και λειτουργία σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην διακοπή λειτουργίας της σχολικής μονάδας στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας σήμερα Πέμπτη 9 και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκάλεσαν οι έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή, συναίνεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ανάλογα ανταποκρίθηκε ο περιφερειάρχης και σε ανάλογο αίτημα του Δήμου Σικυωνίων για τις σχολικές μονάδες στις ορεινές περιοχές του εν λόγω δήμου της Κορινθίας, δεδομένου ότι και εκεί διαπιστώνονται δυσμενείς συνθήκες.

Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε παρόμοιο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που αφορούσε στην παράταση της μη λειτουργίας σχολικών μονάδων σε περιοχές του, καθώς -όπως αναφέρεται- “από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τέτοιες δυσμενείς συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό”.

Όπως επισήμανε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, “σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια -με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης- θα μελετά τα σχετικά αιτήματα και με ιδιαίτερη φειδώ θα συναινεί στο κλείσιμο σχολικών μονάδων, αξιολογώντας κάθε φορά τις αντικειμενικές συνθήκες δυσκολίας και ενδεχόμενου κινδύνου για μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button