home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΚόσμοςFeatured

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει υλικό για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Φαρμακευτικό υλικό, συσκευασμένα τρόφιμα και καινούργια είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και κλινοσκεπάσματα, ξεκινά να συγκεντρώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Φαρμακευτικό υλικό, συσκευασμένα τρόφιμα και καινούργια είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και κλινοσκεπάσματα, ξεκινά να συγκεντρώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υλοποιώντας σχετική πρωτοβουλία της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη, απ’ όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας, προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας μετά τα επανειλημμένα σαρωτικά χτυπήματα του Εγκέλαδου στις δύο αυτές χώρες.

Με σχετική ανακοίνωση καλούνται οι κοινωνικοί, οικονομικοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι θεσμοί σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες να εισφέρουν σε είδη, τα οποία θα συγκεντρωθούν στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, μέχρι το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου.

Όπως τονίζεται, υπάρχει ανάγκη για φαρμακευτικό υλικό, συσκευασμένα τρόφιμα και ιδιαίτερα παιδικές τροφές, όπως επίσης και είδη ένδυσης, υπόδησης και κλινοσκεπάσματα.

Η προσφορά της ΕΜΑΚ στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον τουρκικό και τον συριακό λαό, παράλληλα δε συγχαίρει τα μέλη των δύο ομάδων ΕΜΑΚ που βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή της Τουρκίας συνδράμοντας στο έργο της διάσωσης ανθρώπων εγκλωβισμένων στα ερείπια.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί, μεταξύ άλλων, ο καταγόμενος από την Καλαμάτα πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, ο οποίος -όπως δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου- “αποτελεί πανάξιο συνεχιστή στην ανάλογη προσφορά του επίσης πυροσβέστη αείμνηστου πατέρα του Παναγιώτη,  κατά τους σεισμούς του Αιγίου το 1995”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button