home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΟικονομίαFeaturedFirst Featured

Δ. Ευρώτα: Ως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για αποζημιώσεις επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις επιχορήγησης

Λήγει στις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα που επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 26 του περασμένου Ιανουαρίου, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Π.Ε. Λακωνίας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση προστίθενται επίσης τα παρακάτω:

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως εξής:

• Στις επιχειρήσεις συγκαταλέγονται βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας (συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιες επιχειρήσεις, δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρείες των ΟΤΑ).

• Στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, περιλαμβάνονται οι γεωργικές ή κτηνοτροφικές μονάδες (επιχειρήσεις) οι οποίες ανήκουν σε ένα ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα ή και σε νομικά πρόσωπα και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όσοι δηλαδή έχουν δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

• Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου παρατηρούνται σημαντικές και εκτεταμένες ζημίες σε αριθμό πληγεισών αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή σε μέγεθος καταστροφής, δικαιούχοι δύναται να είναι και φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Προϋποθέσεις επιχορήγησης

Οι ανωτέρω κατηγορίες είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης εφόσον:

Ασκούσαν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα την ημέρα επέλευσης της θεομηνίας και συνεχίζουν να λειτουργούν (με τον ίδιο ΑΦΜ) κατά τον χρόνο καταβολής της επιχορήγησης.

Έχουν την έδρα τους ή ασκούν νόμιμα την δραστηριότητά τους στην οριοθετημένη πληγείσα περιοχή.

Έχουν υποστεί υλικές ζημίες σε στοιχεία ενεργητικού τους ως άμεση συνέπεια της θεομηνίας.

Τί πρέπει να κάνουν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και οι αγρότες

Να υποβάλλουν τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου και να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Α) Για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι αιτήσεις υποβάλλονται έντυπα και ηλεκτρονικά, είτε στη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, 2ο χιλ. Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, είτε ηλεκτρονικά στο email: [email protected] ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 273 13 63333, 273 10 63319

Β) Για τις επιχειρήσεις οι αιτήσεις υποβάλλονται έντυπα και ηλεκτρονικά, είτε στη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, 2ο χιλ. Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, είτε ηλεκτρονικά στο email: [email protected], ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 273 13 63118, 273 10 63115”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button