home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Ναύπλιο: Τι απαντά η «Επόμενη Μέρα» στον Μάκαρη για τους απινιδωτές

Πώς απαντά η παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε.

Τη δική της απάντηση δίνει η παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα» στον Κώστα Μάκαρη για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε προς το Δήμο Ναυπλιέων για τη μη ύπαρξη απινιδωτή στο γήπεδο του Δρεπάνου όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή Σάκη Σαράντη.

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη του δημάρχου:

«Ο κ. Κωνσταντίνος Μάκαρης, υποψήφιος Δήμαρχος, αμέσως μετά τον θάνατο του συμπολίτη μας στο γήπεδο του Δρεπάνου, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και του Δήμου Ναυπλιέων για τις υποτιθέμενες ευθύνες στο τραγικό αυτό γεγονός.

Σήμερα μάλιστα ο κ. Μάκαρης, με δελτίο τύπου που δημοσιεύεται σε διάφορα μέσα, ανακοινώνει ότι ήδη κατέθεσε «μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου», με την οποία ζητά, «την απόδοση ευθυνών σε εκείνους, που αδιαφόρησαν για τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να αδιαφορούν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Αφού επικαλείται την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του, σημειώνει ότι: «Ο Δήμος Ναυπλίου , παρ’ ότι έχει πρόσφατα προβεί σε προμήθεια 8 απινιδωτών, δεν μερίμνησε να υπάρχει απινιδωτής στο Γήπεδο Δρεπάνου, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει την ζωή του άτυχου ποδοσφαιριστή».

Ενώ στην αρχική του ανακοίνωση, μετά τον θάνατο του συμπολίτη μας, ο κ. Μάκαρης επικαλούνταν τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το ζήτημα (ΦΕΚ Β΄ 3568/10.10.2017)… πλέον επικαλείται την ΕΠΟ. Προφανώς δεν είναι βολικές οι διατάξεις της ΚΥΑ.

Επίσης ο κ. Μάκαρης … «ξέχασε» την αναγκαιότητα ύπαρξης ασθενοφόρου και ιατρού, που είχε αναφέρει στην αρχική του ανακοίνωση.

Είναι προφανές, ότι ως Δημοτική Αρχή ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα, την υγεία και την προστασία της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, στο πλαίσιο βεβαίως των αρμοδιοτήτων μας. Γεγονός που σημαίνει ότι ούτε πρέπει, αλλά ούτε και μπορούμε να υποκαταστήσουμε το Κράτος, το ΕΣΥ, την Περιφέρεια, αλλά και τους υπόλοιπους συναρμόδιους φορείς.

Ούτε έχουμε, ούτε διεκδικούμε το μονοπώλιο της ευαισθησίας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Ας προσέξουν όμως ορισμένοι εκ των κατηγόρων μας, όπως ο κ. Μάκαρης, να μην διεκδικούν το μονοπώλιο της συκοφαντίας, μέσα από την εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων και του ανθρώπινου πόνου.

Ευπρόσδεκτη και θεμιτή η κριτική, αθέμιτη όμως η συκοφαντία.

Δηλώνουμε τέλος ότι, για την ανωτέρω ενέργεια του κ. Μάκαρη, να συκοφαντεί το Δήμο Ναυπλιέων, το Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή θα προσφύγουμε άμεσα στα αρμόδια Δικαστήρια».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button