home design 800x400
home design 1170Χ320

Μηνυτήρια αναφορά από Μάκαρη προς Δήμο Ναυπλιέων για τους απινιδωτές

Υποχρέωση για την παροχή απινιδωτή σε κάθε αγώνα έχουν οι Δήμοι, σύμφωνα με την ΕΠΟ
Κ. Μάκαρης μηνυτήρια αναφορά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου, Κωνσταντίνος Μάκαρης, και η παράταξή του κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά προς τον Δήμο Ναυπλιέων με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 46χρονου ποδοσφαιριστή, Σάκη Σαράντη, στο Γήπεδο του Δρέπανου. Ένας θάνατος, ο οποίος ίσως και να είχε αποφευχθεί, αν υπήρχε απινιδωτής στον χώρο του γηπέδου, όπως είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σε κάθε αγώνα.

Τί ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος

«Το τραγικό περιστατικό του θανάτου του συντοπίτη μας, ποδοσφαιριστή του Προίτου, Σάκη Σαράντη στο Γήπεδο του Δρέπανου, ανέδειξε για μία ακόμα φορά το πρόβλημα της ανυπαρξίας απινιδωτών σε πολλά γήπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΟ ανακοίνωσε, ότι δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας σε γήπεδο, που δεν υπάρχει απινιδωτής ενώ ξεκαθάρισε ότι υποχρέωση για την παροχή απινιδωτή σε κάθε αγώνα έχουν οι Δήμοι, στους οποίους ανήκουν τα γήπεδα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, παρ’ ότι έχει πρόσφατα προβεί σε προμήθεια 8 απινιδωτών, δεν μερίμνησε να υπάρχει απινιδωτής στο Γήπεδο Δρεπάνου, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει την ζωή του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος, όπως είχαμε προαναγγείλει με ανακοίνωση μας, υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, με την οποία ζητάμε την απόδοση ευθυνών σε εκείνους, που αδιαφόρησαν για τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να αδιαφορούν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis