home design 800x400

Υψηλή ζήτηση για το Ναύπλιο το τριήμερο της αποκριάς

Οι προκρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πελοπόννησο – Το αδιαχώρητο στην Πάτρα – Ποιους προορισμούς προτιμά ο κόσμος

Καλά είναι τα μαντάτα για το τριήμερο της αποκριάς, με τις προκρατήσεις να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τους ταξιδιώτες να επιλέγουν ταξίδι στο βουνό και τις περιοχές με καρναβαλική παράδοση. Επίσης, υψηλή ζήτηση καταγράφεται και σε μη δημοφιλείς για την εποχή προορισμούς, όπως η Καλαμάτα και το Ναύπλιο.

Για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, λοιπόν, από τα μέσα του Ιανουαρίου οι προκρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αγγίζουν ακόμη και το 89%.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Τα ποσοστά προκρατήσεων για τις αποκριές αναμένεται να καταγράψουν ραγδαία αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου, αγγίζοντας ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται μεγάλη κινητικότητα και σε κυρίως θερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Οι προκρατήσεις στην Πελοπόννησο

Στα Καλάβρυτα οι προκρατήσεις αγγίζουν το 89%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 651€ έως 911€. Η ανώτατη τιμή αφορά διαμέρισμα 140 τ.μ. με 3 Υ/Δ που μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο, τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας αγγίζουν το 71%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 690€ έως 828€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας, με τις προκρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα να αγγίζουν το 88% για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με το νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€. Οι αρκαδικοί προορισμοί διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80 τ.μ. -120 τ.μ.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει την Καλαμάτα με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 62%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80 τ.μ.-90 τ.μ. σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προκρατήσεων της τάξεως του 71% για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία. * Αρχοντικό/Διαμέρισμα για 6-8 άτομα, 3- 4 Υ/Δ

Σχεδόν κλεισμένη η Πάτρα

Τα δεδομένα δείχνουν ότι πολλοί θέλουν να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών και να ζήσουν στιγμές μοναδικές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί. Οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού Τύπου.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής αποτελεί την πιο όμορφη στιγμή. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, καθώς και με τα άρματα που τους συνοδεύουν, θα στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά προκρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 729€ έως και 1.715€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64 τ.μ. σε απόσταση 3,2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95 τ.μ. στο κέντρο της πόλης.

Φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που κινήθηκαν άμεσα και οργάνωσαν τη συμμετοχή του στο Πατρινό Καρναβάλι, που μετά από τρία χρόνια «απουσίας» επιστρέφει δυναμικά και έτοιμο να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες.

Σχόλια

Exit mobile version